Mens både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland slet med skytingen, vartet både Tandrevold og Erdal opp med bare blinkskudd.

– Det var utrolig moro. Å skyte 20 treff kan jeg telle på en hånd, kanskje på en finger til og med, spøkte Tandrevold i intervju med NRK etter løpet.

Eckhoff og Røiseland skjøt seg vekk tidlig og bommet henholdsvis en og to ganger på første skyting. Det var istedenfor Tandrevold som skulle vise styrke søndag og 25-åringen åpnet med fullt hus.

Hun fulgte opp med fem treff på andre skyting og lå sammen med Markéta Davidová, samt franske Anaïs Chevalier-Bouchet og Anaïs Bescond i tet før tredje skyting.

Begge de franske løperne skjøt seg bort på tredje skyting, mens Tandrevold og Davidová nok en gang skjøt feilfritt. Dermed tydet alt på en duell mellom de to før siste skyting.

Den duellen kom Tandrevold seirende ut fra. Fem blink ble skutt ned i et forrykende tempo, mens Davidová slet og bommet to ganger.

Chloe Chevalier fikk fem treff på siste skyting og endte til slutt på andreplass, mens Erdal kunne juble for sin tredjeplass like etterpå.

– Det betyr veldig mye. Jeg kjente det var sentimentalt å gå utpå der, sa Erdal etter løpet.

(©NTB)