RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer jul som verdens beste

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen tok andreplassen i Rogla søndag - og tar «ferie» på toppen av verdenscupen sammenlagt.

Det ble et jevnt og tett løp i søndagens klassiske 15 kilometer i slovenske Rogla. Det dannet seg tidlig en tetgruppe, og der var tre norske løpere med: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud.

Og med et høyt tempo fra start skulle det etter hvert bli tøft for flere å henge med. Skofterud måtte etter hvert slippe, og også hjemmefavoritten Petra Majdic måtte gi tapt etter å ha blitt knuffet i snøen av finske Aino-Kaisa Saarinen rett før passering 10 km.

For da løpet nærmet seg slutten ble det tyngre og tyngre å holde følge. Det utnyttet polske Justyna Kowalczyk i en av de siste bakkene noen kilometer før mål. Der rykket hun, og resten av gruppen maktet ikke å holde følge.

Marit Bjørgen satte i gang opphentingen og fikk med seg svenske Anna Haag i jakten.

Spurtet til andreplass
Luken opp til Kowalczyk ble mindre, men til syvende og sist ble den polske jenta for sterk. Dermed var det opp til Bjørgen å sikre andreplassen. Det ble jevnt mellom Haag og Bjørgen, men til tross for at Haag kom sterkt mot slutten, slo Bjørgen den svenske jenta med en skolengde.

Dermed leder Bjørgen fortsatt sammenlagt i verdenscupen, idet verdenscupsirkuset tar en liten juleferie, før det braker løs med Tour de Ski over nyttår.

Der skal ikke Bjørgen være med, og dermed starter hun nok ikke sitt neste renn i den gule trøya. Uansett er det OL som gjelder for Bjørgen, og førjulsformen tyder på at hun er i rute.

Neste løp for Bjørgen er i Otepää 16.januar.

Solid av Steira
Therese Johaug og Marthe Kristoffersen skuffet søndag, og hevdet seg ikke i teten. Kristoffersen endte til slutt på 20.-plass, mens Johaug kom inn til 26.plass.

For Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud ble det mer gledelig. Steira tok en fin 5.-plass, mens Skofterud til slutt ble nummer 12.

Se komplette resultater (ekstern lenke)
Se stillingen i verdenscupen sammenlagt (ekstern lenke)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere