Feiret kontrakt med to mål

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Ole Martin Årst fikk ny Start-kontrakt - og nå mener Knut Tørum han kan bli toppscorer i Tippeligaen.

29.01.10 20:47

START-HAUGESUND 2-2: Ole Martin Årst ble før kampen mot Haugesund enig med Start om en ettårskontrakt. Spissen feiret med to mål i kveldens treningskamp, og nå tror trener Knut Tørum at Årst kan bli toppscorer.

- Jeg er veldig glad for at vi er enige om ny kontrakt. Jeg er også ydmyk og takknemlig for at klubben vil satse på meg, for jeg er smertelig klar over at jeg har vært en dyr mann.

- Kraftig ned i lønn
Spissen kan bekrefte at hans nye kontrakt har langt dårligere lønnsvilkår enn den forrige.

- Jeg går kraftig ned i lønn, ler Årst.

Nå vil han betale tilbake for tålmodigheten Start har vist han.

- Jeg har lyst til å vise at jeg setter pris på tilliten og tålmodigheten klubben viser meg. Jeg håper jeg kan klare å betale tilbake ved å prestere bra.

- Kan du prestere like bra som du gjorde før du fikk skadeproblemene?

- Det er vanskelig å si. Jeg har fått trent godt nå, så rent fysisk så kjennes det brukbart ut, men jeg har ennå et stykke å gå. Men det har de aller fleste fotballspillere i januar.

- Hadde jeg ikke trodd at jeg kunne finne tilbake til gamle takter så hadde jeg heller ikke blitt med videre.

- Hvor mange mål kan du score i den kommende eliteseriesesongen?

- Jeg skal ikke spekulere i det. Jeg må score ett først.

Tror på toppscorertittel
Start-trener Knut Tørum er glad for at Årst er på vei tilbake til gamle takter, og tror han fort kan ende opp som toppscorer.

- Han kan bli toppscorer hvis Start er gode nok. I dag var han et rivjern i den perioden i andre omgang der vi var virkelig gode, da gikk han i bresjen, og kunne kanskje scoret et mål eller to i tillegg til de han scoret.

Spisskollega Mads Stokkelien er glad for at Årst blir med videre, og er glad for at konkurransen om spissplassene øker.

- Han var strålende i dag. To mål og han skapte mange sjanser og kunne også scoret flere mål i kveld. Nå blir det god konkurranse om plassene, men det er ekstremt bra for laget. En skadefri Årst er en solid forsterkning for oss, avslutter Stokkelien.

Kampen i Sørlandshallen endte for øvrig 2-2, etter to Årst-mål for Start og mål av Jacob Sørensen og Erik Mæland for Haugesund. Start var det førende laget gjennom store deler av kampen, men det endte altså uavgjort i kveldens kamp.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.