Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiret med en perle

Rosenborg
Rosenborg Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Harald Martin Brattbakk rundet en milepæl som måljeger da han på hel volley dundret RBK i føringen mot Viking. Dermed var mål nummer 150 et faktum.

Rosenborg-Viking 4-1: Stort mer solid kan det ikke gjøres når Tippeligaens ubestridte målkonge de siste sesongene skal markere et jubileum. Brattbakks mål var en perle som varmet hundretusener av fotballelskere over det ganske land.

Se kampfakta og spillerbørs her.

- Det var fulltreff, smiler den målkåte Rosenborg-spissen, og tar i mot gratulasjoner fra lagkameratene. Stemningen i Rosenborg-garderoben var høy dagen før avreise til Spania og den meget viktige kvalifiseringskampen mot Deportivo La Coruna.

- Bedre oppkjøring til Spania-turen enn dette kunne vi ikke fått. Vi kjørte i lange perioder fullstendig over Viking, fosset framover så snart sjansen bød seg og scoret fire mål. Vi ville ganske enkelt skape mye i denne kampen, slår Brattbakk fast.

Den eneste som bekymret RBK-spissen etter oppvisningen mot rogalendingene er at det fortsatt sløses litt for mye med sjansene.

- Vi hadde et dusin målsjanser og burde faktisk scoret mer. Det må vi rette på tirsdag, sier han og tar forsiktig på trønderhovedstadens største blåveis.

- Jeg fikk den i kampen – ikke hjemme, forsikrer han med et lurt glimt i øyet.

Debuterte med mål

En annen Rosenborg-spiss som var i godlune etter Viking-kampen var Øyvind Storflor. Han fikk en plass i startelleveren etter at Azar Karadas var ute med gulkort-karantene og med både Christer George og Dagfinn Enerly strekkskadet. Et drøyt kvarter hadde lynvingen vært på banen da han sendte ballen i nota.

- Jeg bestemte meg for å trå til skikkelig når jeg endelig fikk spille fra start. Synes jeg lykkes bra, smiler 23-åringen, som kom tilbake til Rosenborg foran denne sesongen etter to år i Moss.

- Ekstra herlig var det jo å kunne takke for tilliten med en scoring. Nå får jeg bare håpe trenerne fikk se det de ønsket å se, sier han og har oppgjøret i Spania om tre dager i tankene.

- Jeg håper selvfølgelig å høre navnet mitt også neste gang laget leses opp. Søknaden jeg sendte i dag var jo ikke så verst, og jeg mener ærlig og oppriktig at jeg spilte såpass bra at det skal bli vanskelig for trenerne å sette meg på benken igjen, sier Storflor.

Keeper-duellen

Det var på forhånd knyttet en viss spenning til duellen mellom de to landslagsmålvaktene Espen Johnsen og Frode Olsen. De to kollegene i henholdsvis Rosenborg- og Viking-buret kjemper om en plass i startoppstillingen Nils Johan Semb skal mønstre i den viktige EM-kvalikkampen mot Bosnia. Oppgjøret på Lerkendal ga imidlertid ikke noe skikkelig svar på hvem som er nærmest landslagsmålet. Mens Olsen ble bombardert av målhungrige trøndere, hadde Johnsen en heller rolig dag på jobben. Skal man likevel forsøke seg på å utrope en ”vinner”, må det bli Espen Johnsen.

- Jeg spilte en bedre kamp enn Frode i dag, sier den lavmælte RBK-keeperen, som ikke legger skjul på at han mener aksjene er styrket i forhold til kollega Olsen.

- Jeg la inn en grei søknad i dag, mens Frode sleit mot et langt bedre lag og slapp inn fire mål. Selv om dagens kamp ikke teller all verden i landslagssammenheng, tror jeg den er med når sluttvurderingen skal gjøres, sier han optimistisk.

Like optimistisk er ikke Frode Olsen. Kampen mot Rosenborg ble ukas andre nedtur for keeperveteranen – den første smellen fikk han da landslaget ble offentliggjort. Som lyn fra klar himmel kom beskjeden om at han var vraket – at Espen Johnsen skulle vokte buret mot skottene.

- Jeg har gitt klart uttrykk for at jeg misliker situasjonen sterkt. Jeg sto godt i den forrige landskampen mot Romania og kan ikke forstå at jeg har spilt meg ut av laget. Usikkerheten som nå er skapt rundt keeperplassen foran det viktige oppgjøret mot Bosnia er både unødvendig og uheldig, sier Viking-keeperen, som ikke behøvde bruke mange ordene på å oppsummere møtet med den suverene serielederen:

- Vi tapte mot et klart bedre lag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!