*Nettavisen* Sport.

Feiret med vill seiersdans

Foto: Scanpix (Jon Eeg)

ATEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg er i kjempeform, jeg er i kjempeform, sang Olaf Tufte, mens han danset sin elleville gulldans på seiersfesten.

21.08.04 18:42

Famile, venner, idrettstopper og støtteapparat var samlet i hagen på utøverhotellet i Schinias for å hylle Norges ferske OL-mester.

Etter å ha kjørt tur-retur til Aten sentrum for gjennomgå den obligatoriske dopingtesten, ankom Tufte hageselskapet i ettermiddag. Iført gul nisselue danset ro-kongen ellevil krigsdans til ære for de fremmøtte. Så smalt champagnekorkene i luften.

Tenker ikke Beijing
- Foreløpig har jeg ikke fått tenkt så mye over seieren. Men det sier seg selv at dette veldig stort, sier 28-åringen, etter å ha gjort unna den obligatoriske runden med klemmer og gratulasjoner.

Så tok Kjell Emblem ordet for formelt å gratulere den nybakte mesteren. Ropresidenten var også frempå med et ønske om å få Tufte med videre til OL i Beijing om fire år.

- Beijing? Nei, det har jeg ikke tenkt på ennå. Dere får komme ned og se om jeg ror eller sitter på tribunen og drikker pils, ler han.

Er forelsket
En som holdt seg i bakgrunn under feiringen var kjæresten Aina Pedersen. Hun har vært sammen med Olaf Tufte i to år, og får også sin del av æren for suksessen.

- Den beste resepten for å vinne, er å være forelsket. Det er jeg, gliser gullvinneren.

- Kjæresten min betyr veldig mye for meg. Hun har vært utrolig tålmodig. Samtidig er det viktig å understreke at hun er sammen med Olaf, og ikke roeren. Hun ønsker ikke å figurere i aviser og på tv.

De to har altså vært sammen i rundt to år, men 28-åringen innrømmer at han har hatt et godt øye til henne helt siden ungdomsskolen.

- Vi gikk sammen på ungdomsskolen. Den gang synes apekatten Tufte at hun var søt, men det var nok ikke gjensidig, ler han.

Hageselskapet endte som seg hør og bør med at ungguttene i dobbelssculleren assistert av Tuftes kamerater lempet gullvinneren på sjøen. Og i kveld fortsetter feiringen med middag på italiensk restaurant, og en aldri så liten tur på byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.