Gå til sidens hovedinnhold

Feller dagens største?

Vi iler til med et bankerspill i mot dagens største favoritt på Momarken i kveld, og vi mener at vi spiller den klart beste hesten. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det kjøres trav både på Momarken og Forus i kveld, og på arenaen i Østfold har vi god tro på at 6 Vår Faxa viser seg som den klart beste til slutt i V5-4.

V5 Forus:Innleder med hattrick

Satte noen av årgangens beste til veggs ved triumfen på flotte 28.7 full vei i den tredje siste starten, men i den påfølgende starten skuffet 4-årshoppa en smule ved å gi seg litt til slutt ved femteplassen på 30.7 full vei.

Etter startgalopp i den siste starten var dog Åkre Lurifax-datteren tilbake som en sterk vinner på 30.5 full vei, og vi tror at andrevalget i spillet er snakk om en klart bedre hest en storfavoritten 3 Frøyu Oda.

Sistnevnte har bokført tre strake triumfer nå på slutten, men Moe Odin-datteren har ikke vært i nærheten av å støte på hester av førstnevntes kaliber så langt (og med bare tre hester på strek kommer hestene fra 20 meter tillegg billig inn i matchen).

Vår banker for dagen er ikke helt stø på beina, men vi tror at rett volte kontra omvendt volte som det var i den siste starten skal være en klar fordel. Det lange oppløpet på dagens arena taler til den sterke Øksenholt-traverens fordel, og vi tror at årets femte triumf blir bokført i kveld.

Vår rangering: A: 6 B: 3-5-10 C: 8-1-2-7-9-11-4

V5-1, 2140 meter autostart
Et kaldblodsløp innleder denne rebusen, og en relativt klar favoritt med sine 70 % blir 7 Rokketroll. Det ble tredje på 29.2 over en sprint på lørdag (etter et løp i ”dødens”), og 7-åringen trengte nok det løpet i kroppen etter litt pause for å få i gang maskineriet igjen.

Klar fordel av full distanse, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse for Antonsen-traveren denne gangen.

Veldig interessant til i løpet står 3 Vinnibrunen, og med dokumentert form i kroppen krysser vi av for 9-åringen på alle spilleforslag. Avsluttet flott til fjerde på 28.8 full vei i den siste starten (kusk Geir V. Gundersen kjørte seg helt bort runden igjen), og sist Eng Svarten-sønnen gjestet dagens arena ble det en enkel seier på fine 27.3 over aktuell distanse.

Sitter trolig i teten ut av den første svingen (dersom kusken er litt mer våken enn han var i den siste starten), og da skal Myrvang-traveren i så fall tilmåles solide vinnersjanser.

Spinner til tet (for så å slippe) gjør 5 Turbo Monar, og med perfekte luker til slutt ser vi ikke helt bort i fra at 5-åringen kan speede inn til seier. Spikeld-sønnen har vært positiv til hhv seier og tredje i de to siste startene etter litt pause, og da krysser vi på vårt store system (selv om dagens distanse trekker litt ned).

På vårt store system hadde vi også krysset av for 6 Konge Blesen, men denne har nå blitt strøket (og da tar vi inn sterke 10 Seier Kongen som reserve).

Vår rangering: A: 7 B: 3-5-10 C: 9-8-1-2-4

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5-2, 2140 meter voltestart
Et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag støter vi på i den andre avdelingen, og vi må innrømme at vi har litt vondt for å skille disse hestene. Vi garderer da følgelig bredt, men som utgang på vårt store system spiller vi 7 Mahonia.

4-årshoppa var ikke helt som best i den siste starten før litt pause, men forut for den starten gikk Cigar Bar-datteren veldig fine løp hele veien i til dels tøffe omgivelser. Eier Gisle Almquist starter ikke med sine hester i tide og utide, og da regner vi med at 23-prosenteren i spillet er vel forbredt når hun nå sendes til start igjen.

I rivende utvikling er både 3 Fluberginden og 4 Lord Aristo, og i feilfrie utgaver skal begge tilmåles solide vinnersjanser. De bokførte hver sin triumf i deres siste starter fra utvendig posisjon underveis, og begge ga et flott inntrykk da. Kuskeforsterket blir 5 Sledge med Gunnar Austevoll, og 4-åringen viste form ved å bli tredje på 18.4 full vei i den siste starten (dog langt i fra stø på beina).

Det er ned en liten klasse for 8 The Dancer ved denne anledningen (fjerde på 18.9 full vei i et V75-løp i den siste starten), og da krysser vi tidlig av for 10-prosenteren i spillet denne gangen. Fart og feil er det på 1 Nosey Parker (vant et billig løp på 21.2 etter tidlig galopp i den siste starten), og 4-åringen får da stå som en outsider.

Vår rangering: A: 7 B: 3-4-5-8-1 C: 6-10 D: 2-9

V5-3, 2140 meter autostart, monte!
Et monteløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og som vanlig har ikke undertegnede stålkontroll på denne typen løp (de fleste baner har nå etter hvert innsett at slike løp ikke hører hjemme i V-spillene).

Tilbake etter litt pause kommer 8 Surfing Superb, og på sitt beste skal normalt 8-åringen være seiersaktuell. Avslutter alltid bra, og da skal dagens lange oppløp vær en klar fordel. Utstyrt med den beste rytteren i form av Siv E. Løvvold, og da er vår favoritt nevnt.

Vant i sitt siste monteløp gjorde 9 Forza Zizou på 17.6 over aktuell distanse, og slik vi ser det er ikke dagens konkurrenter vesentlig tøffere enn de var den gangen (og da kjemper normalt 5-åringen om seieren på ny).

Stigende form er det på 3 Bjørn Sign (gjort det skarpt i denne grenen tidligere), mens både 4 Golden Felix (debuterer under sal, og da er det ikke godt å vite hva den kan) og 7 Debt Reduction (solid innsats til tredje på 14.3 over en sprint første gangen under sal i den nest siste starten) også skal være snakk om hester som bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 8 B: 9-3-4-7 C: 6-10-2-5 D: 1

V5-5, 1609 meter autostart
Vi har et heftig sprintløp for varmblodshester å se frem til finalen, og løpet ser på forhånd vidåpent ut (på vårt store system stryker vi da kun to hester).

En helt perfekt oppgave foran seg har dog 9 Highfive Kemp, og normalt skal 5-åringen til Frode Hamre ha et bra bud på den gjeveste sjekken pålydende 20.000 kroner. Herdet i tøffe omgivelser, og innsatsen til fjerde på 18.5 over stayerdistansen 2660 meter i et V75-løp i den siste starten var klart godkjent.

Vi tror at 8 Deux må ha vært syk i den siste starten (ga seg alt for enkelt til slutt), men i samtlige løp forut for den starten i regi Per O. Midtfjeld gikk 9-årshoppa veldig fine løp hele veien mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter. Tilbake i slag, og med litt klaff fra en sjanseartet utgangsposisjon, tror vi at Prince R.S.-datteren kjemper om seieren.

Vi tror ikke at 1 H.M. Monocerus klarer å forsvare sitt innerspor, og da må det løse seg med perfekte luker til slutt for at 4-årshoppa skal kunne gå helt til topps. Dundrer til tet gjør ventelig 3 Dream Sugar Boy, og vi ser ikke helt bort i fra at den litt variable 8-åringen kan lede rundt om på en god dag.

På vei opp i form er 2 Trust Me Now (og da krysser vi tidlig fra et fint spor), mens speedige 10 Magnetic Line rapporteres å trene forbedret (kapasiteten på 5-åringen er udiskutabel).

Vår rangering: A: 9 B: 8-3-1-2-10 C: 4-6-11-5 D: 7-12

Spilleforslag
Til V5-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1216 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Kommentarer til denne saken