Til tross for at han nå står med to VM-gull og ett OL-gull på femmila, gikk Petter Northug mandag ut og argumenterte for at framtidige femmilsrenn også må kunne avvikles på den tradisjonelle måten, med intervallstart, i stedet for fellesstart, slik det har vært vanlig de siste årene

- Jeg synes det er veldig bra å ha begge startformene. Vi kan ha fellesstarter i mesterskap og individuell start i verdenscupen i Holmenkollen. Det er en bra tradisjon, sa Northug til Nettavisen.

LES MER HER: - Kollen-femmila bør ha individuell start

- Ødelegger spenningen
Uttalelsen har ført til stor aktivitet i kommentarfeltet fra engasjerte lesere, og den norske VM-kongen får både ris og ros for sine synspunkter.

«Alle krumspringene for å lage «publikumsvennlig» langrenn har ødelagt spenningen og interessen for sporten, og da i særdeleshet sprintrenn og fellesstarter. Litt verre blir det vel å fjerne utøvere som Petter Northug, som ved sin arroganse og manglende respekt for konkurrentene og publikum har gitt sporten et heller frynsete rykte», skriver Nettavisen-leseren med aliaset Martoevr.

Leseren med aliaset Eirik mener følgende om femmilas framtid:

«Hva er poenget i å følge utviklingen i løpet når du vet hvordan utviklingen vil bli før løpet i det hele tatt er i gang? Og dette skulle være den tøffeste løypa i en VM 5-mil med fellesstart noensinne. Likevel klarer ingen å bryte ut fra feltet før det er en km igjen. Skal de ha fellesstart i neste VM får de gå opp monsterbakken fra Tour de Ski, flere ganger. DA kanskje vil det samlede feltet brytes opp. For selv dagens «tøffe» løyper skiller ikke mellom løperne på herresiden med uspennende og forutsigbare løp».

Argumentet om at mye av spenningen i rennene blir borte ved fellesstarter blir brukt hyppig av de som er forkjempere for intervallstart.

«Synes det er moro at selv en fellesstartekspert som Northug ønsker intervallstart. Hva er det med folk som synes fellesstart er så mye mer morsomt? Om det er litt kniving har du i en intervallstart spenning fra start til mål. I fellesstart er det bare spennende de siste tre kilometerne. I går var jeg ute i løypa, og da kom det et felt forbi hvert 20 min. Ved en intervallstart ville det kommet løpere hele tiden», skriver leser Niceput.

- Ville blitt stor nedtur
Det finnes imidlertid også de som ser på fellesstarten som positiv og mer moderne enn intervallstart. Blant de er leseren med aliaset Tommy.

«Jeg er helt sikker på at å gå tilbake til individuell start ville blitt en STOR nedtur. Langrennssporten har virkelig fulgt med i tiden og forandret seg med den. Se på sykkel, sykt gøy å følge med Tour de France. Det eneste som er kjedelig der er faktisk tempoetappene der det er individuell start. Konservative krefter er det overalt og spesielt i skisport. Ulvang gjør en super jobb og skjønner at for å holde på interessen må langrenn forandre seg. Det blir stadig mer taktikk og det er gøy å følge med på», skriver Tommy i sin kommentar i saken.

Ironiske innspill kommer man heller ikke utenom.

«Nei til alskens nyskapninger og styggedommer som fellesstart og korte løyperunder! Femmila handler om å sende masse skiløpere en etter en inn i svarteste skauen, og åtte timer etterpå kåres en vinner. Det er slik det alltid har vært, og derfor er det slik det alltid skal være! Typisk at det kommer noen korrupte europeere som skal ødelegge alt ved å gjøre femmila publikumsvennlig. Siden når har femmila handlet om publikum? Nei også til fiberglass-ski, skøyting, Boklöw-hopping og folk som putter rødvin i toddyen! Vi finner oss ikke i det! Nå er det sannelig nok! Det er på tide at noen sier fra! Nok er nok! Det er nok nå! Stopp fremtiden, vi vil av!», mener Sliten gammel pjekkert. om det hele.

En av de mange leserne med kallenavnet Gjest tror bakgrunnen for å foretrekke fellesstrat først og fremst bunner i økonomi og penger.

«Dette har ingenting med publikum på stadion eller ute i løypa å gjøre. Dette dreier seg ene og alene om god eller dårlig TV-underholdning. Det er derfra de store pengene i fleste arrangementer kommer. Ergo -media (les TV) bestemmer i skisporten som i de fleste andre store idretter».

Føler du ditt kall til å kaste deg inn i debatten? Bruk kommentarfeltet under, eller ta del i debatten her.