*Nettavisen* Sport.

Felt av egen dumdristighet

Foto: Tim de Waele

- Jeg kunne vært et geni, påstår Talansky.

09.03.13 10:38

Garmin-Sharps unge klatre-protesjé, Andrew Talansky, fullførte fredagens etappe til Montagne de Lure med følelsen av å ha kastet bort en unikt mulighet.

På det som var kongeetappen av årets Paris-Nice, tapte amerikaneren sin gule ledertrøye til en annen engelsktalende rytter, Team Skys Richie Porte.

Med ungdommelig bravur angrep Talansky hele tre ganger på fjellsiden av førstekategorien Montagne de Lure, og da den urutinerte amerikaneren var tom for krefter, kontret Porte med fatal effekt. Australieren stormet til både etappeseier og ledelse sammenlagt

- Jeg følte meg så utrolig bra på stigningen og klarte ikke å holde tilbake, forteller 24 år gamle Talansky ifølge Velonews.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim de Waele

- De to første angrepene var OK, men den tredje var én for mye rett og slett. Når jeg ser tilbake på det, burde jeg spart meg for den siste. Det var den som utgjorde forskjellen. Jeg ville stikke fra Richie (Porte), men da han angrep var han for sterk for meg, sier Miami-gutten.

- Det er enkelt å si det nå. Hadde det fungert ville det jo ikke vært et feilgrep. Da hadde jeg vært et geni. Jeg og Richie er de to sterkeste, men jeg kjørte ikke smart nok.

Talansky vs. Porte på Col d´Eze
Talansky ligger 32 sekunder bak Porte i sammendraget før den avsluttende bakketempoen opp Col d´Eze peker ut vinneren av årets Paris-Nice søndag. Og til tross for Portes komfortable ledelse, øyner Talansky fortsatt en mulighet til å tukte den gule trøyen.

- Han må nok ha en dårlig dag på tempoen. Jeg kommer nok til å ha en god dag, men det er mulig han har en dårlig dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Bæreren av den gule ledertrøyen derimot, kjenner col d´Eze-stigningen godt, og til tross for kapteinsansvaret han innehar i Bradley Wiggins´ fravær, har Porte befattet seg med stoisk ro gjennom hele Paris-Nice.

- Jeg er ingen dårlig temporytter og col d´Eze ligger i bakhagen min omtrent. Det kan skje ting også i morgen som kan bli en småfarlig etappe. Vi har et godt lag med flere avbalanserte ryttere, forklarer Porte.

- Men det er vel ikke over ennå? Vi ser frem til tempoen for å si det sånn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag