RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felt av egen feil

Foto: Anders Rikter (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
RIAZOR STADION (TV 2 Nettavisen): Deportivos vinnermål kom etter en feilpasning fra Christer Basma. – Man kan ikke grave seg ned for det, sier Basma.

DEPORTIVO – ROSENBORG 1-0 (Sammenlagt 1-0): Basma var slett ikke den eneste som slurvet i en grusom førsteomgang for trønderne, men det var den feilen som skulle bli avgjørende.

Straffet

- Christer mistet vel ballen da midtbanen var på vei framover. Da ble vi stående mann mot mann bak, og Luque fikk tid til å sikte inn skuddet. Man blir hardt straffet for sånt internasjonalt. Men vi skal ikke legge skylda på Basma for det, sier midtstopper Vidar Riseth, som var RBKs beste spiller i kokende Riazor tirsdag.

Basma selv tok det hele med fatning.

- Sånn er det. Man spiller på små marginer, og tar noen feil valg i blant. Man kan ikke grave seg ned av den grunn. Livet går videre – vi har da tapt fotballkamper før også, sier Basma fornuftig.

Feil på feil

I en førsteomgang der avsparket nesten var den eneste Rosenborg-pasningen som traff medspiller, dominerte hjemmelaget stort. RBK gjorde feil på feil med ballen, og Deportivo kjørte rett og slett over trønderne.

- Vi gjorde for mye feil, og det forplantet seg hele veien. Jeg føler det var sånn at noen av spillerne hadde nerver og litt for høye skuldre. Men jeg vet ikke hvorfor spenningsnivået var litt vel høyt hos enkelte – alt lå godt til rette foran kampen, sier Riseth.

Selv nøyde han seg ikke med å rydde opp i stor stil foran Espen Johnsen, men på slutten ville han også fram på banen for å få det ene målet Rosenborg trengte.

- Jeg sitter med følelsen av at det er fryktelig irriterende at vi ikke fikk 1-1. Jeg ville opp og krige i angrep mot slutten, men da Åge la om til tre bak ville han ha farten min bak der.

UEFA-cup

Over to kamper var det bare det ene målet som skilte Rosenborg og det spanske stjernemannskapet. Men den scoringen sendte Deportivo til Champions League, og RBK til UEFA-cup.

- Det er mange bra lag i UEFA-cupen også. Rosenborg har slått Celtic før, og de var jo i finalen i fjor. Men du får ikke meg til å si på forhånd at vi kan gå helt til topps, sier Riseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere