Felt av gamle venninner

Foto: (SCANPIX)

RIJEKA (TV 2 Nettavisen): Natalia Derepasko skulle skyte Slovenia til medalje i VM. Den drømmen fikk seg en knekk da hennes gamle landsvenninner fra Ukraina ble for sterke.

09.12.03 20:29

SLOVENIA – UKRAINA 25-26: Natalia Derepasko var i en årrekke Ukrainas storskytter. Nærmest på egenhånd holdt hun Ukraina inne i kampen mot Norge i VM i 1999. Hadde det ikke vært for en fantastisk Cecilie Leganger kunne hun også skutt Norge ut av mesterskapet.

Etter VM ble hun hentet til det slovenske storlaget Krim Electa og bestemte seg samtidig for å endre statsborgerskap.

To år med landslagskarantene er nå over og kjempen på 184 cm er på plass for Slovenia.

I første kamp i mellomspillet sto hun ansikt til ansikt med sine gamle landsvenninner fra Ukraina.

Svake målvakter

Derepasko skjøt og skjøt, men hadde langt fra sin beste dag på håndballbanen. Samtidig sviktet de slovenske målvaktene Nada Tutnjic og Barbara Gorski.

Burvokterne har vært slovenernes største motstander i kampen om medalje i VM. Mot Ukraina viste de hvorfor, og det til gangs. Tutnjic og Gorski virket til tider fullstendig malplassert mellom stengene.

Mot slutten av kampen ville de polske dommerne Baum og Goralczyk vise at de var til stede. Stort sett hver eneste takling de siste ti minuttene ble belønnet med to minutters utvisning, noe som gikk mest mot Slovenia.

Da sluttsignalet gikk, sto det 26-25 til Ukraina på lystavlen og Derepasko fikk en siste sjanse til å redde uavgjort for sine nye landsvenninner. Det direkte skuddet gikk derimot himmelhøyt over og Ukraina kunne juble over nok en seier.

Ukraina topper dermed Norges mellomspillgruppe etter tre kamper med fem poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.