*Nettavisen* Sport.

Feltets fargerike fellesskap

Det er ikke bare den gule, grønne og rødprikkede trøya som setter sin farge på feltet. Her er oversikten over de nasjonale trøyene i Tour de France.

02.07.05 12:44

CHALLANS (TV 2 Nettavisen): Thor Hushovd gjorde det norske flagget til sitt eget da han syklet inn til etappeseier i fjorårets Tour de France iført den norske mestertrøyen. I år blir det norske flagget ikke å se i feltet, ettersom både Hushovd og Kurt-Asle Arvesen måtte se seg slått av Morten Christansen i forrige ukes NM.

Thor Hushovd kommer likevel til å sykle de to tempoetappene i den norske drakten, ettersom han vant NM-tittelen og kongepokalen på tempo i Larvik for ni dager siden.

Men de blir uansett åtte rytterne som sykler med landslagstrøyer underveis på de franske landeveiene i sommer. Her følger listen over de nasjonale mesterne i fellesstart i 2005 som også deltar i Tour'en.

Spania: Juan Manuel Garate (Saunier Duval)
Australia: Robbie McEwen (Davitamon-Lotto)
Nederland: Leon Van Bon (Davitamon-Lotto)
Frankrike: Pierrick Fedrigo (Bouygues Telecom)
Kasakhstan: Alenxandre Vinokourov (T-Mobile)
Østerrike: Gerrit Glomser (Lampre-Caffita)
Estland: Jaan Kirsipuu (Crédit Agricole)

Og her er tempomesterne:

Tyskland: Michael Rich (Gerolsteiner)
Frankrike: Sylvain Chavanel (Coifidis)
Sveits: Fabian Cancellara (Fassa Bortolo)
Ukraina: Andrej Grivko (Domina Vacanze)
Estland: Jaan Kirsipuu (Crédit Agricole)
Norge: Thor Hushovd (Crédit Agricole)

Her kan du lese mer om den gule, grønne, hvite og rødprikkede trøyene.


PS! Også verdensmesterne får anledning til å sykle i en egen trøye. Og alle som en eller gang har vunnet VM, enten tempo eller fellesstart både som U23-rytter og proff, kan kjøre med regnbueringene rundt overarmen. Det er imidlertid litt ulik praksis i lagene hvorvidt man praktiserer dette. Thor Hushovd gjør dette (vant som kjent U23-VM på tempo), mens CSC foretrekker at Kurt-Asle Arvesen ikke ikler seg ringene han gjorde seg fortjent til da han vant fellesstart-VM som U23-rytter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.