*Nettavisen* Sport.

Fem års ventetid er over

Foto: Reuters / Scanpix

Svenskene feide Tsjekkia av banen og er klar for VM-finale.

14.05.11 03:46

SVERIGE - TSJEKKIA 5-2

Sverige hadde ikke spilt VM-finale på fem år før årets VM-turnering i Slovakia. I semifinalen ventet Jaromir Jagr og Tsjekkia.

Det ble ingen enkel kamp for Sverige og tsjekkerne var muligens hakket vassere i første periode.

- Vi var litt stresset da vi kom inn til første pause på 0-0, men vi snakket ut om det, roet oss ned og bestemte oss for å kjøre andre og tredje periode, sa Patrick Berlund til svensk TV3 etter kampen

- Fikk ekstra energi
Men heller ikke andre periode åpnet spesielt bra for svenskene - Patrik Elias ga tsjekkerne ledelsen tidlig i perioden.

Derfra og ut handlet det imidlertid, stort sett, om våre gule og blå naboer.

Da Cervenka måtte sette seg i utvisningsboksen for hooking, visste svenskene å utnytte seg av det - Patrick Berglund satte inn den viktige utligningen.

- Da vi fikk den første, fikk vi ekstra energi. Det var bare å bygge på den følelsen og fortsette, sa Berglund.

Punkterte i tredje periode
Tsjekkerne klarte ikke å utnytte sitt overtall på samme måte og da Sverige ble fulltallig kunne Mikael Backlund sette inn 2-1.

I slutten av andre periode hadde Sverige muligheten til å rykke ifra da laget først fikk muligheten 5 mot 3 og deretter fikk tildelt straffe. Ingen av mulighetene ble utnyttet og det var liv i kampen inntil videre.

Men svenskene fortsatte målfesten i siste periode, og Jimmie Eriksson satte inn det viktige 3-1 målet på pasning fra Backlund.

Da Jacob Silverberg satte inn 4-1, med få minutter igjen å spille, var det ingen tvil om at svenskene var klar for sin første VM-finale på fem år.

- Kom gjerne til St. Luis, Viktor
Elias satte inn sitt andre for dagen og pyntet litt på resultatet, men det var ikke nok til å frata Sverige finaleplassen.

For Patrick Berglund utnyttet at Tsjekkias mål sto åpent det siste minuttet. St. Luis Blues satte inn sitt andre for dagen og den siste spikeren i kista.

VMs målkonge var full av lovord om svenskenes målvakt etter kampen. Viktor Fasth hadde en redningsprosent på 94.59 prosent i fredagens kamp.

- Man får en trygghet i laget når man har en så bra målvakt. Han får gjerne komme til St. Luis, smilte Berglund.

Svenskene skal nå spille sin første finale siden gullet i Latvia 2006. Sverige ble også olympisk mester i Torino dette året.

Finland vant 3-0 i sin semifinale mot Russland og blir Sveriges motstander i finalen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag