TOTTENHAM - CRYSTAL PALACE 3-0:

Scoringer fra alle tre i angrepstrioen til Antonio Contes Spurs-mannskap sørget for en enkel hjemmeseier mot byrival Crystal Palace 2. juledag.

Harry Kane ga Tottenham ledelsen da han avsluttet et mønsterangrep etter litt over en halvtimes spill. Lucas Moura sto bak mye av forarbeidet ute på høyresiden i samarbeid med vingback Emerson Royal.

Les også: To målgivende fra Ødegaard da Arsenal vant igjen: - Han er en glede å se på

Bare noen sekunder seinere var Moura på plass igjen, denne gangen som avslutter.

Brasilianeren er 172 centimeter på sokkelesten. Men han kom flyvende inn i feltet på et innlegg fra landsmann Emerson , og knuste den 20 centimeter høyere Joachim Andersen i luftduellen. Moura satte også i gang det angrepet, før ballen gikk via Kane og høyrebacken med servitørfoten.

Hodestøtet til Moura fra kort hold var også av høy klasse, og Palace-keeper Jack Butland rakk ikke å kaste seg ned tidsnok.

Tidligere i kampen hadde Moura misbrukt en stor sjanse på et innlegg fra Sergio Reguilón på motsatt side. Da headet 29-åringen svakt utenfor den lengste stolpen.

Et drøyt kvarter før full tid styrte Heung-min Son inn 3-0 med en følsom ballberøring inne i femmeteren.

Les også: Ellevill målfest: Ligalederen våknet først etter tre baklengs

Tok Kane av banen

Manager Conte oppsummerte den trygge trepoengeren som en kamp der han så mange positive ting.

- Nå må vi restituere og gjørde det beste valget rundt startelleveren mot Southampton. Det blir ikke lett for oss eller noen andre lag å spille igjen etter to dager, sier italieneren til BBC.

Han tillot seg å la kaptein Harry Kane få hvile den siste knappe halvtimen, med den tette spilleplanen i tankene.

- Jeg har alltid sagt at vi snakker om en spiss i toppklasse, og en spiller som er veldig viktig for oss. I dag fikk jeg muligheten til å gi ham litt hvile. At han bare spilte 60 minutter var viktig. Kane er en spiller det er veldig vanskelig å velge bort når vi roterer på spillerne, tilføyer Spurs-sjefen.

Marertitt-minutter

Om ikke 0-1 og 0-2 rett etter hverandre var ille nok for Palace, så kranglet Wilfried Zaha på seg sitt andre gule kort like etter det andre baklengsmålet. Dette skjedde i en situasjon der gjestene var langt unna å være under press, og det hele framsto som fullstendig uten mening.

Davinson Sánchez skjermet ballen helt ute ved sidelinja på egen halvdel med en arm ute foran da Zaha. Sistnevnte svarte med å ta tak foran skulderen på motspilleren og dyttet ham bakover.

Les også: Elyounoussi-scoring da Southampton overrasket

Tottenham-midstopperen la til ekstra mye fart da han deiset i bakken på teatralsk vis, med hendene opp til ansiktet. Et nytt gult kort til Palace-stjernen fra dommer Jonathan Moss kunne likevel forsvares.

- Fem grusomme minutter. To baklengsmål, og nå det røde kortet. Det er så klønete og unødvendig når du har det gule kortet fra før, konstaterte TV 2s kommentator.

Om det andre gule til Zaha var fortjent, så var den første advarselen langt mer tvilsom. Også da var Sánchez mannen som gikk i gresset etter det som så ut som et lite spark på siden av ankelen.

Omvendte roller

I det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen var det nettopp Zaha som sørget for at Spurs-spiller Japhet Tanganga ble utvist. Også han pådro seg to gule kort på få minutter, før Palace og Zaha scoret tre seine mål og vant 3-0.

2. juledag ble kampen en langt mindre lystig opplevelse for klubben fra Sør-London. Med ti spillere hadde Palace, som manglet manager Patrick Vieira og enkelte spillere som har testet positivt for covid-19 de siste dagene, lite å by på.

Bortelaget begynte likevel londonderbyet lengre mot nord i byen lovende. Den første halvtimen hadde Crystal Palace stått imot det meste av Spurs-angrep med temmelig god kontroll.

Men da Lucas Moura plutsdelig satte på turboen i 32. spilleminutt gikk det raskt nedover. Høyrevingen rykket inn i rommet bak et uorganisert forsvar, før han fan fant Harry Kane inne i feltet med en presis medløpspasning.

Julespesialist

Spurs-kapteinen har scoret uvanlig få ligamål denne sesongen, men lot seg ikke be to ganger da han luktet scoring på «boxing day».

Nettopp denne datoen på kalenderen er det nemlig ingen andre spillere i Premier League-historien som har scoret flere mål.

Kane og Liverpool-legenden Robbie Fowler står nå sammen øverst på statistikken for den tradisjonsrike datoen med ni fulltreffere hver.

- Han får én mulighet og griper den med begge henda. James Tomkins forsvinner ut av forsvarsleddet. Da er det masse plass til hurtige Lucas Moura i bakrommet. Han finner Harry Kane som er nådeløs, bemerket TV 2s kommentator.

Med tre nye poeng er Spurs og manager Conte i gang med få sesongen på rett kurs for alvor.

Seieren mot Crystal Palace er den fjerde på de siste fem de har spilt i den engelske toppligaen. Med tre kamper til gode på erkervial Arsenal, ligger Tottenham som nummer fem på tabellen.

Etter Arsenals komfortable borteseier mot Norwich skiller det seks poeng opp til Martin Ødegaard og kompani for de liljehvite.