*Nettavisen* Sport.

Fem kan bli alpinsjef

Foto: (SCANPIX)

Norges skiforbund (NSF) sitter igjen med fem kandidater til den ledige stillingen som alpin-Norges øverste sjef.

25.01.06 12:33

Landslagssjefen i alpint får det øverste sportslige ansvaret i NSF Alpint og rapporterer direkte til lederen i alpinkomiteén og til Generalsekretæren i Norges skiforbund.

Jørund Li er foreløpig konstituert i stillingen ut sesongen 2006.

Lederen av alpinkomiteén i Norges Skiforbund Einar Kilde har tidligere bekreftet overfor TV 2 Nettavisen at forbundet sitter igjen med tre norske kandidater - men at det samtidig finnes aktuelle kandidater fra utlandet. Nåværende sjef Jørund Li er en av de tre norske kandidatene.

Ti søknader
Søknadsfristen for stillingen gikk ut den 15. januar, og ifølge Generalsekretær Norges Skiforbund, Kristin Felde, fikk de inn ti søknader.

- Vi hadde 10 søkere inne, og av dem har vi valgt ut fem stykker som vi kommer til å jobbe videre med. Men vi har ikke begynt intervjuarbeidet ennå. Den prosessen kommer vi til å starte med i neste uke, sier Felde til TV 2 Nettavisen.

Hun ønsker ikke å kommentere navnene på de fem personene som er kalt inn til intervju.

- Folk har krav på en ryddig og skikkelig behandling. Det er viktig for oss at søknadene blir behandlet konfidensielt, sier Generalsekretæren.

Konfidensielt
Felde vil heller ikke kommentere om det finnes noen utenlandske kandidater blant de fem utvalgte til intervju. Men på generelt grunnlag ramser hun opp følgende kvalifikasjoner som blir viktige i ansettelsesprosessen:

- Det er et krav om alpinfaglig kompentanse og økonomi. Og det er et krav til ledererfaring - det er tross alt et stor team som skal ledes, forteller hun.

Selv om søknadsfristen gikk ut for snart to uker siden, har ikke skiforbundet hastverk med å ansette den nye landslagssjefen.

- Det viktigste for oss er at vi får kvalitet i prosessen. Tiden er knapp frem mot OL, og vi har en relativ fullbooket kalender. Vi har ikke bestemt oss for om vi vil ha en avklaring før OL, opplyser Felde.

Furuseth uaktuell
Skiforbundet har imidlertid aldri lagt skjul på at tidligere norske toppalpinister kan være aktuelle for stillingen.

- De som går inn i denne stillingen går inn som leder. Men vi har veldig stor respekt for personer som sitter med den kompetansen som tidligere alpinister innehar, sa Einar Kilde til TV 2 Nettavisen tidligere i januar.

De to mest aktuelle i den sammenheng er Ole-Kristian Furuseth og Tom Stiansen. Men både Furuseth - som for tiden er sjef for ulike eiendomsprosjekter i Kvitfjell - og nåværende alpin-ekspert i NRK, Tom Stiansen, avviser overfor TV 2 Nettavisen at de er aktuelle for stillingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.