*Nettavisen* Sport.

Fem klubber har fått Neymar-ja

Foto: Nacho Doce / REUTERS

Sjekk hvilke fem klubber som vil gi 45 millioner euro for sommerens heteste spiller.

28.06.11 13:57

Neymar (19) og Santos vant nylig Copa Libertadores. Det ender nok opp som det siste den talentfulle spissen gjorde i Santos-trøya.

Santos bekrefter nemlig nå at hele fem klubber har lagt inn bud på 45 millioner euro, 350 millioner kroner, noe som tilfredsstiller salgsklausulen i 19-åringens kontrakt med den brasilianske klubben.

Samtlige fem klubber har derfor fått tillatelse til å snakke med Neymar og hans representanter.

Russisk utfordrer
Tidligere antok man at Neymar ville havne i enten Real Madrid og Chelsea, men nå ser det mer åpent ut.

Ifølge Sky Sports er begge disse klubbene blant de fem som nå har fått tillatelse til å diskutere personlige betingelser med Neymar, men også Barcelona og Manchester City er med i signaturkrigen.

Den femte klubben er russiske Anzhi Makhachkala, som nok må betraktes som en utfordrer i denne sammenhengen, selv om Neymars legendariske landsmann Roberto Carlos allerede spiller der. Den russiske klubben ble i januar kjøpt opp av Suleyman Kerimov, som har en antatt formue på 30 milliarder kroner og ifølge Forbes er verdens 136. rikeste mann.

Når det gjelder lønnsbetingelser, står nok ikke tilbudet fra Anzhi Makhachkala tilbake fra de andre klubbenes.

- Vi ønsker ikke å selge spilleren, men det er naturligvis en salgsklausul i kontrakten hans og fem europeiske klubber har tilbudt seg å matche dette, sier Santos' president Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro ifølge ESPN Brasil.

- Jeg kan ikke navngi dem, for det er en avtale mellom Santos og klubbene om å ikke gjøre det, men det er viktige, europeiske klubber, legger han til.

HTML EMBED

Chelsea provoserte
Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro roser klubbene for å opptre korrekt, ved å kontakte Santos først. Han er fortsatt irritert over hvordan Chelsea oppførte seg i fjor.

- Klubbene har bedt om å få snakke med spilleren og vi har selvfølgelig tillatt dette. De har opptrådt etisk her, og kan snakke med hvem de vil; Med Neymars far, med Wagner Ribeiro (agenten) og med andre representanter for Neymar. I fjor var Chelseas holdning annerledes. Deres første handling var da å snakke med spillerens representanter.

Neymar er bare 19 år gammel, men har allerede fem kamper og tre mål for Brasils A-landslag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.