Gå til sidens hovedinnhold

«Fem minutter før den helvetes kampen»

Var noe galt med Andy Murray?

Torsdag røk tittelforsvarer Andy Murray ut av den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen i London. Han tapte i tre strake sett mot Grigor Dimitrov.

Skotten Murray var før turneringen rangert som nummer fem i verden og blant favorittene, mens Dimitrov fra Bulgaria er rangert som nummer 13.

Torsdag spekulerer imidlertid den britiske avisen The Independent i at noe skal ha skjedd med Murray like før kampstart. Noe som ødelagte rytmen hans.

Avisen la merke til at skotten flere ganger i løpet av kampen snakket med seg selv og i andre sett skal han ha sagt: «Hold for helvete kjeft», til seg selv.

Bannet for seg selv
I løpet av tredje sett, mens han slet med å holde seg inne i kampen, skal Murray ha ytret ordene: «Fem minutter før den helvetes kampen».

The Independent tror Murray sikter til en hendelse som skal ha inntruffet før møtet onsdag, men finner ikke ut hva det eventuellt skal dreie seg om.

Murray selv innrømmer at han hadde fikk en dårlig start.

- Jeg åpnet kampen svakt. Det ga ham selvtillit. Jeg burde ha vært bedre tidlig i kampen og gjort jobben mer vanskelig for ham, sier Murray om tapet.

Dimitrov sier han så det på Murray allerede i oppvarmingen at skotten ikke ville være på sitt beste. Hva som har skjedd, vil likevel ingen si noe om.

- Jeg følte det på meg. Vi har trent mye sammen og jeg kan se det på måten han slår ballen. Det sier meg om at er på sitt beste, sier bulgareren.

- Frustrasjon
Murrays talsmann Matt Gentry forteller at han også opplevde skotten som litt ute av takt under kampen, men hadde ikke fått med seg at noe hadde skjedd.

- Han snakker alltid med seg selv. Noen ganger er språket en smule fargerikt. Jeg tror han bare ønsket å få ut litt frustrasjon, sier talsmannen.

Britene hadde høye forventninger til Murray i Wimbledon denne sommeren, etter at det ble lite å juble for under VM i Brasil. England røk ut i gruppespillet, mens Skottland, Wales og Nord-Irland ikke var kvalifisert til mesterskapet.

- Fans over hele landet er nok skuffet nå. Vi ser likevel fram til at han skal slå tilbake i senere turneringer. Dette viser bare hvor stor bredde det er i tennissporten om dagen, sier statsminister David Cameron i en uttalelse.

Kommentarer til denne saken