*Nettavisen* Sport.

Fem norske byer vil ha sykkel-VM

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)

Sykkelforbundet avgjør saken i august.

24.03.11 13:14

Bergen, Drammen, Kristiansand, Stavanger eller Trondheim?

Det må Norges Cykleforbund finne ut av innen en norsk VM-søknad blir stablet på beina foran mesterskapet i 2016.

Trondheim arrangerte sykkel-NM i 2010, og tar gjerne på seg enda større oppgaver. Det varsler Sør-Trøndelags egen mesterskapsagent, Per Lund overfor NRK:

- Det er for tidlig å si om vi vinner fram eller ikke. Vi har jo sterke konkurrenter. Men ut ifra det vi vet om krav til arrangementet når det gjelder avvikling, hoteller, flymuligheter, logistikk og andre ting, er vi avgjort på høyde med de andre, forteller Lund til rikskringkasteren.

Avgjøres i Firenze
Det er det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som avgjør saken. Det skjer under kongressen i forkant av sykkel-VM i Firenze i 2013.

Før den tid må Norge enes om arrangørby. Og her er det som nevnt mange som ønsker et ord med i laget.

- Idrettsarrangement av denne størrelsen blir en folkefest. Og det er veldig kjekt med større arrangement som kommer til byen vår, har Sissel Knutsen Hegdal, som er leder for kultur og idrett i Stavanger, uttalt til NRK.

Fem punkter for Kristiansand
Også i Kristiansand har man store planer om å dra arrangementet i land. Det har blant annet blitt laget en aktuell VM-løype, og sykkelentusiast Svein Bergheim lister opp følgende punkter for hvorfor nettopp byen hans bør huse Edvald Boasson Hagen & Co. i 2016:

- Geografisk beliggenhet, infrastruktur, statiske beregninger for været i perioden, sportslig opplegg og økonomi, ramser Bergheim opp overfor Fædrelandsvennen.

NCF er glade for engasjementet og den store interessen, men håper likevel at arrangørstedene ikke forsøker å overby hverandre:

- Vi har ikke lyst til at kommunene skal bruke mye penger på en budrunde. Vi vil heller at de skal bli brukt på et godt arrangement. I løpet av 2011 skal vi se på alternativene, forteller sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til avisen.

Hvilken by mener du VM-søknaden til 2016 bør bygges opp rundt? Delta i debatten i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.