Gå til sidens hovedinnhold

Fem tanker om Bundesligaen

- Jeg forstår ikke at Joachim Löw konstant utelater Stefan Kiessling.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Bundesligaen er mer interessant enn noensinne for nordmenn, ettersom vi for tiden har norske spillere i fem forskjellige klubber. Moa Abdellaoue spiller i Hannover, Vegar Eggen Hedenstad i Freiburg, Mathis Bolly i Fortuna Düsseldorf, Håvard Nordtveit i Borussia Mönchengladbach og Per Ciljan Skjelbred i Hamburg.

www.eurosportplayer.no kan man se samtlige kamper hver runde på egne bonuskanaler.

Her er denne ukens tanker:

1) Elleve mål. Hva skal man si? Jeg trodde Bayern München kom til å være overlegne, men 9-2 hadde jeg aldri trodd det skulle ende. Hamburg er bedre enn dette. Ja, selv om laget ditt spiller på Allianz Arena så skal det ikke slippes inn ni mål. Hamburg var på en helt annen planet på lørdag og fulgte ikke med på noen ting. Om de skal komme seg til Europa så må det virkelig skjerpes de neste rundene. Forsvaret kan langt ifra sove så mye i forsvar som de gjorde denne runden. Mens Bayern München må bli bedre på ... nei, ingenting. De er Europas beste lag.

2) Toppscorer-duellen er fortsatt sterk. I helgen scoret Robert Lewandowski ett mål og står totalt med 20 mål, mens Stefan Kiessling scoret to og står med 18 mål. Det er veldig tydelig hvilke to spisser som er Bundesligaens beste, og jeg forstår enda ikke hvordan Joachim Löw konstant utelater Kiessling fra landslaget. Han er en spiss med enorme kvaliteter både med hodet og bein. Jeg er redd for at Dortmund ikke klarer å holde på Lewandowski i lengden. Det skal mye til, men jeg håper selvfølgelig at han blir værende i Bundesliga.

3) Det er utrolig tett med tanke på plassene til europacupene! Fra 4. til 11. plass skiller det kun sju poeng og alt kan skje de siste rundene. Jeg føler meg veldig sikker på at Schalke 04 kommer til å ta 4. plassen og ta seg til Champions League, mens Eintracht Frankfurt og Borussia Mönchengladbach tar seg til Europa League. De har kvalitet nok i laget over tid til å kapre de siste plassene. Jeg har ikke noe særlig tro på Hamburg, Mainz og Freiburg da de er veldig opp og ned-lag. Du vet aldri hva de gjør, og det er ikke måten å komme til Europa på.

4) Per Ciljan Skjelbred startet og spilte hele kampen for Hamburg borte mot Bayern München i deres pinlige 9-2-tap. Mathis Bolly startet også og spilte hele kampen for Fortuna Düsseldorf. Han klarte seg igjen meget bra hjemme mot Bayer Leverkusen, og var også nære en scoring. Vegar Eggen Hedenstad var ubenyttet reserve for Freiburg hjemme mot Mönchengladbach, mens Håvard Nordtveit spilte hele kampen for gjestene. Mohammed Abdellaoue startet for Hannover borte mot Augsburg, men ble byttet ut etter 71 minutter til fordel for Artur Sobiech.

5) Det er svært få endringer i bunnen av tabellen, og jeg tror at det til syvende og sist vil ende slik det er i dag. Greuther Fürth ender sist og rykker ned sammen med Hoffenheim som ender på plassen over. Augsburg får playoff like bak Fortuna Düsseldorf. Jeg tror det ender slik, for lagene under Augsburg viser ingen tegn til å kunne forbedre seg og kunne løfte spillet sitt noen hakk. De blir kjørt over gang på gang, og er ikke kliniske nok foran mål. Med mindre de finner på noe lurt i ukene fremover, så er det over og ut for de to nederste lagene. Jeg er ikke i tvil.

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar