RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fem utrolige United-comeback

Foto: Shaun Botterill (Getty Images / All Over Press)
Chelsea er ikke de første som får smake Manchester Uniteds lagmoral. Se video.

Manchester United har vært den dominerende klubben i England de siste 20 årene. Mye av suksessen er tuftet på en utrolig evne til å aldri gi opp – og til faktisk å gjøre noe med det.

Søndag havnet Manchester United under3-0 borte mot Chelsea, men klarte å komme tilbake å sikre seg ett poeng i løpet av den siste halvtimen.

Les saken: Ferguson: - Vi kunne fått fire straffer

Men Chelsea er ikke de første som er blitt tatt bakfra av United. Her er et knippe utrolige comeback-historier signert de røde djevlene.

Manchester United – Barcelona 3-0 (3-2 sammenlagt) - 1984
Etter cupvinnercupens første kvartfinale så Barcelona, med Diego Maradona på laget, ut til å ta seg videre etter en grei 2-0-seier hjemme på Nou Camp. Men hjemme på Old Trafford slo Ron Atkinsons menn tilbake. Bryan Robson scoret to, mens Frank Stapleton ordnet matchvinnerscoringen.

Se video her:

Manchester City - Manchester United 2-3 – 1993/1994
Niall Quinn hadde gitt Manchester City ledelsen 2-0 mot byrivalen ved pause på Maine Road. Men anført av Eric Cantona snudde United kampen. Lenge så det imidlertid ut til at Cantonas 1-2-scoring bare ville bli et trøstemål, men 13 minutter før full tid slo Cantona til igjen, før nysigneringen Roy Keane ordnet 3-2 fire minutter før slutt.

Video:

Manchester United – Liverpool 2-1 – 1999
Dette er kampen Bayern München burdet sett. I FA-cupens fjerde runde. Michael Owens tidlige scoring hadde gitt Liverpool ledelsen og med bare to minutter igjen så Owen ut til å bli matchvinner. Men så dukket først Dwight Yorke opp og utlignet før Ole Gunnar Solskjær ordnet 2-1 til United helt på tampen.

Se video her:

Manchester United – Bayern München 2-1 – 1999
Men Bayern lærte altså ikke av Liverpools feil. I Mesterliga-finalen i mai var det innbytterne Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær som ble de store overtidsheltene.

Vi unner oss en video her også:

Tottenham – Manchester United 3-5 2001/2002
Tottenham rundspilte de regjerende mesterne på White Hart Lane og ledet hele 3-0 til pause i Premier League-oppgjøret. Akkurat hva Sir Alex Ferguson gjorde i pausen skal være usagt, men noe var det. Etter pause snudde United til 5-3 etter scoringer av Andy Cole, Laurent Blanc, Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron og David Beckham.

Video:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere