*Nettavisen* Sport.

Fem utrolige United-comeback

Foto: Shaun Botterill (Getty Images / All Over Press)

Chelsea er ikke de første som får smake Manchester Uniteds lagmoral. Se video.

Manchester United har vært den dominerende klubben i England de siste 20 årene. Mye av suksessen er tuftet på en utrolig evne til å aldri gi opp – og til faktisk å gjøre noe med det.

Søndag havnet Manchester United under3-0 borte mot Chelsea, men klarte å komme tilbake å sikre seg ett poeng i løpet av den siste halvtimen.

Les saken: Ferguson: - Vi kunne fått fire straffer

Men Chelsea er ikke de første som er blitt tatt bakfra av United. Her er et knippe utrolige comeback-historier signert de røde djevlene.

Manchester United – Barcelona 3-0 (3-2 sammenlagt) - 1984
Etter cupvinnercupens første kvartfinale så Barcelona, med Diego Maradona på laget, ut til å ta seg videre etter en grei 2-0-seier hjemme på Nou Camp. Men hjemme på Old Trafford slo Ron Atkinsons menn tilbake. Bryan Robson scoret to, mens Frank Stapleton ordnet matchvinnerscoringen.

Se video her:

HTML EMBED

Manchester City - Manchester United 2-3 – 1993/1994
Niall Quinn hadde gitt Manchester City ledelsen 2-0 mot byrivalen ved pause på Maine Road. Men anført av Eric Cantona snudde United kampen. Lenge så det imidlertid ut til at Cantonas 1-2-scoring bare ville bli et trøstemål, men 13 minutter før full tid slo Cantona til igjen, før nysigneringen Roy Keane ordnet 3-2 fire minutter før slutt.

Video:

HTML EMBED

Manchester United – Liverpool 2-1 – 1999
Dette er kampen Bayern München burdet sett. I FA-cupens fjerde runde. Michael Owens tidlige scoring hadde gitt Liverpool ledelsen og med bare to minutter igjen så Owen ut til å bli matchvinner. Men så dukket først Dwight Yorke opp og utlignet før Ole Gunnar Solskjær ordnet 2-1 til United helt på tampen.

Se video her:

HTML EMBED

Manchester United – Bayern München 2-1 – 1999
Men Bayern lærte altså ikke av Liverpools feil. I Mesterliga-finalen i mai var det innbytterne Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær som ble de store overtidsheltene.

Vi unner oss en video her også:

HTML EMBED

Tottenham – Manchester United 3-5 2001/2002
Tottenham rundspilte de regjerende mesterne på White Hart Lane og ledet hele 3-0 til pause i Premier League-oppgjøret. Akkurat hva Sir Alex Ferguson gjorde i pausen skal være usagt, men noe var det. Etter pause snudde United til 5-3 etter scoringer av Andy Cole, Laurent Blanc, Ruud van Nistelrooy, Juan Sebastian Veron og David Beckham.

Video:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.