- En kjempeavslutning av Krüger her, utbrøt Jann Post da Krüger krysset mållinjen først i Sveits.

Hans Christer Holund tok andreplassen, og svenske Jens Burman overrasket med en imponerende tredjeplass på femmila i verdenscupavslutningen i Sveits.

Svensken og de to nordmennene fikk luke ned til både Klæbo og Bolsjunov i den siste avgjørende motbakken.

LES OGSÅ: Bolsjunov sier han vil trene med Klæbo

Bolsjunov med forklaring

Dermed ble det en spurt mellom de tre motbakkespesialistene, hvor Krüger var klart best.

Det var knyttet stor spenning til en potensiell ny femmilsduell mellom Klæbo og Bolsjunov søndag, etter forrige helgs VM-drama som endte med Klæbo-disk og knekt stav for russeren.

Men det ble aldri en skikkelig duell mellom de to rivalene. Klæbo klarte riktignok å slå Bolsjunov på lovlig vis i søndagens femmil, men det ble bare fjerdeplass på trønderen.

Bolsjunov kom i mål fem sekunder bak Klæbo til en sjetteplass. Etter rennet sier russeren til NRK at han ikke hadde god nok glid da det dro seg til i søndagens renn.

LES OGSÅ: Bolsjunov fremdeles på prøve – kan bli utestengt i to verdenscuphelger

- Det er godt å se at vi kan knekke ham på en sånn avslutning og at vi faktisk kan lykkes med å gå fra ham i motbakkene. Det har vært vanskelig. Men nå klarer vi det. Og han er ikke umenneskelig i høyden heller, det gir håp for OL neste år at vi faktisk kan klare å gå fra ham, sier vinneren Krüger til NRK om den russiske stjernen.

Pål Golberg ble nummer fem i søndagens renn.

- Søndagstur

Alexander Bolsjunov gikk ut først på den 50 kilometere lange jaktstarten etter lørdagens seier på fellesstarten. Til tross for at han hadde et forsprang på 18 sekunder tok det ikke lang tid før Bolsjunov ble hentet inn.

Det gikk pent og pyntelig i starten, og dermed vokste tet-gruppa seg større og større for hver kilometer. Farten holdt seg svært rolig i flere kilometer, og det kunne nærmest se ut som om løperne var ute og gikk søndagstur.

LES OGSÅ: Johannes Klæbo og skiforbundet trekker anken

- De som er i best form her har ikke så veldig høy puls akkurat nå, sa Jann Post.

- Så godt trent som de er her er dette bokstavelig talt en søndagstur, fulgte Torgeir Bjørn opp.

Men ikke alle løperne hadde tålmodighet til å holde den lave farten. En av de var russiske Alexey Chervotkin. Russeren prøvde seg to ganger, før han etter hvert fikk en god luke til hovedfeltet.

Russer i tet

På det meste viste GPS-målingene at han ledet med 38 sekunder til hovedfeltet, men et norsk tog arbeidet for å hente inn igjen russeren. Det norske kjøret lønnet seg, og luka til Chervotkin ble mindre og mindre, samtidig som store deler av hovedfeltet falt av.

Chervotkin klarte imidlertid å holde en luke på rundt 15 sekunder ned til feltet til det bare gjensto fem kilometer. Da satte Krüger opp farten og luken ble fort tettet.

LES OGSÅ: Sergio Ramos med oppsiktsvekkende uttalelse om Haaland

Dermed var det et samlet felt på rundt 15-20 mann som skulle gjøre opp om seieren de siste få kilometerne. Ikke overraskende gikk Bolsjunov opp i tet og kjørte knallhardt, og feltet sprakk opp.

Opp den siste lange bakken før mål smalt Holund til, og fikk med seg Krüger og Burman. Både Bolsjunov og Klæbo datt av. I spurten om seieren var Krüger best, mens Holund ble nummer to. Burman tok en imponerende tredjeplass.