Femte pokal på 14 år

Det er ikke så ofte Norges herrelandslag i fotball henter hjem pokaler, men Åge Hareide har allerede skaffet to stykker.

28.01.04 18:20

Drillo gikk hardt ut mot landslaget til Åge Hareide i Tabloid.

Nå er det i rettferdighetens navn svært sjelden landslaget i det hele tatt spiller om pokaler, noe det ikke er tradisjon for å gjøre i privatkamper i Europa. Likevel har Hareide hentet hjem pokal nummer fire og fem siden 1990.

Ingvar Stadheim, Egil Olsen og Nils Johan Semb bidro med en pokal hver til forbundslokalenes premieskap. Under Stadheim vant Norge i 1990 en trelagsturnering på Malta (mot Sør-Korea og vertsnasjonen), og hentet hjem en pokal oppsatt av et tobakksmerke.

Under Drillo vant Norge i 1992 en pokal satt opp i en oppvisningskamp mot Hongkongs ligalag, som Norge etter 3-3 vant i straffesparkkonkurranse. Kampen regnes ikke blant Drillos 88 offisielle landskamper, men pokalen var hans eneste.

Under Semb vant Norge i 2001 den kinesiske nyttårsturneringen i Hongkong, med seirer mot Sør-Korea og Hongkongs ligalag. Det var eneste gang Sembs landslag spilte om en pokal.

På Hareides første reise var det satt opp pokal begge steder laget spilte. Først vant Norge nyttårsturneringen i Hongkong med seirer mot Sverige og Honduras, så en oppsatt pokal i landskampen mot Singapore.

De fire siste pokalene Norge har vunnet bærer navnet til ølmerker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag