RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Illustrasjonsfoto/Scanpix

Fengsler dopingsyndere

Sist oppdatert:
Idrettsutøvere som doper seg vil fra sommeren av bli straffeforfulgt i Østerrike.

Onsdag vedtok Østerrikes myndigheter å kriminalisere doping. Dette skal være ledd av en omfattende tillitspakke for å bøte på de mange alvorlige dopingskandalene som har rammet landet.

Blant annet har det blitt fremsatt alvorlige beskyldninger om organisert bloddoping i landet. Regjeringene har nå til hensikt å gjøre noe med situasjonen.

– Innen sommeren vil bloddoping og genetisk doping være straffbart. Det vil også bli forbundet med straffansvar å besitte dopingmidler og medisinsk utstyr som kan brukes til doping, sier statssekretær i idrettsdepartementet Reinhold Lopatka ifølge NTB.

Den omfattende tillitspakken som politikerne vedtok onsdag, åpner også for en harmonisering med antidopingbyrået WADA og deres retningslinjer for bekjempelse av doping i idretten.

Også idrettsfolk skal få medisinsk oppfølging.

Statsminister Alfred Gusenbauer er, tillitspakken til tross, klar på at utøvere som utsettes for feilaktige dopingbeskyldninger vil få juridisk hjelp til å renvaske seg.

– Vi er entydig for å bekjempe dopingproblemet, men utøvere må beskyttes mot ærekrenkende beskyldninger, understreker statsministeren.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere