Fenomenet Alexander Kristoff

Foto: Tim De Waele (@TDW-sport.com)

- Han er som designet til å vinne Flandern rundt.

31.03.13 19:06

Stein Ørn er treneren til Alexander Kristoff. Syklisten som spurtet inn til fjerdeplass i Flandern rundt og tar opp kampen om tittelen «Norges beste syklist»

Ørn er på ingen måte overrasket over det eleven presterte i årets Flandern rundt.

- Alexander blir, relativt sett, bedre til å spurte jo lengre han løpet er. Så det var ingen overraskelse at han tok spurten i gruppen bak Jürgen Roelandts og Peter Sagan.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mangler litt
Edvald Boasson Hagen, Team Sky, prøvde å følge Cancellara da vinnerstøtet gikk. Treneren sier Kristoff ikke kan sykle på samme måte.

Les også: Kristoff med sjokkresultat

- Han mangler litt for å kunne forme løpet i egne hender, men han kjørte et perfekt taktisk løp. Fjerdeplass er et fantastisk resultat, men det var synd gruppen ikke kjempet om andreplassen, sier Ørn, og legger til at han hadde litt samme følelse etter OL i London, hvor gullmedaljen var like i nærheten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Her tar han Norges første OL-medalje

- Hvor god kan Alexander Kristoff bli?

- Han har hatt jevn og god fremgang. Men han har ikke hevet seg mer enn andre år han har vært proff. Men nå har han «slått igjennom», og folk har virkelig fått øyene opp for ham. Han har forbedret seg gradvis i mange år, og har aldri fått noen stagnasjon på utviklingskurven. Klarer han å trene på samme nivå, kan han forbedre seg helt til kroppen begynner å merke alderdommen.

Fenomenet Kristoff
Ofte kategoriserer man syklister etter kvalitetene de har: klatrere, spurtere eller tempokanoner. Men 25-årige Kristoff kan ikke like lett kategoriseres.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Les også: Kristoff med overlegen spurt i De Panne

- Syklisten Alexander Kristoff har to ekstreme styrker. Han har god utholdenhet og han er veldig hurtig. Men i tillegg er han en mester til å få ut sitt eget potensial. Flandern rundt var et optimalt ritt, han kunne ikke ha syklet bedre.

- Hva er målsettingene på sikt?

- Det er disse klassikerne som er målet på sikt. Han er som designet for å vinne Flandern rundt. De små, korte og bratte bakkene er perfekt for muskulaturen til Alexander, sier Ørn.

- Hva kan Kristoff klare i Paris-Roubaix?

- I fjor var han i første gruppe etter Arenberg-skogen, men var uheldig å punkterte mot slutten. Han har hevet seg betraktelig siden det, og jeg tror han kan gjøre det veldig bra. Men det er nok Flandern rundt som passer ham best, sier Ørn.

Langsiktig plan
Da procycling.no snakket med Stein Ørn for to år siden hadde han følgende å si om eleven:

Les også: Mener Kristoff har hevet seg

- Når han er rundt 26 år kan han dominere. Med utviklingen som han har nå vil han om ett år eller to være i den internasjonale toppklassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.