RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fenomenet Federer

Sist oppdatert:
21 strake sett sier sitt. Roger Federer feide unna all motstand og vant «alt» i Australia Open.

Roger Federer er intet mindre enn et unikum innenfor Tennissporten. Søndag var sveitseren, ja du gjettet riktig, utilnærmelig - igjen.

- Jeg forsøkte å spille mitt spill, være aggressiv og det viste seg å fungere. Jeg er bare lettet over at jeg klarte å vinne tittelen igjen, sier sveitseren til Reuters.

Fernando Gonzalez kjempet tappert - helt til siste slutt - men det holdt ikke mot mannen i turkis. Likevel fikk han ros av den suverene mesteren.

- Han gjorde det vanskelig for meg å angripe ham, og han fikk overtaket ettersom jeg misset en del baller første sett. Heldigvis klarte jeg å vinne. Jeg valge ut rett taktikk til slutt, spilte godt og vant en tøff kamp.

Nervedrama
Federers tre strake sett i finalen til tross: Publikum i Australia kan ikke klage på underholdningen. På hard-courten i Rod Laver Arena nektet underdog Fernando Gonzalez å slippe Federer langt foran.

Bortsett fra en liten periode tidlig i andre sett, kjempet verdenseneren for hver bidige ball søndag.

Med Federer på banen er det likevel sjelden tvil om hvor seieren til slutt tar turen. Den velkjente følelsen av kontroll - tross sterk motstand - snek seg etter hvert også frem i Melbourne.

- Grand Slam-finaler er tøffe, alt står på spill. Det finnes ikke uavgjort i tennis. Og det er alltid tøft å være en stor favoritt, sier Federer.

Gjorde som Borg
Hans maktdemonstrasjon mot chilenske Gonzalez gjør at sveitseren føyer seg inn i historiske rekker. Ikke siden Bjørn Borgs glansdager har noen feiet gjennom en av de store turneringene med 21 strake set. Borg gjorde det sist i French Open i 1980 - Federer i Australia i 2007.

Ikke nok med det: Seieren var samtidig hans 10. Grand Slam-seier noensinne. Ikke smått i en alder av 25.

Det er bare å ta av seg hatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere