RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Ferdig i Skøyteforbundet

Sist oppdatert:
- Styret ser behovet for ny kompetanse, meldes det fra ledermøtet.

Fredag hadde ledelsen i Norges Skøyteforbund samling på Gardermoen, for å evaluere en turbulent sesong.

Samlingen ble innledet med at skøytepresident Vibecke Sørensen informerte om at generalsekretær Morten Aalmaas fratrådte med umiddelbar virkning.

- Ny kompetanse
- Almaas har hatt stillingen siden november 2004. Styret i NSF setter pris på det arbeidet Almaas har gjort for forbundet. Han har vært en hyggelig og lojal medarbeider som alltid har representert Skøyteforbundet på en profesjonell og positiv måte. Skøyteforbundet er nå inne i en omorganiseringsprosess og styret ser behovet for ny kompetanse i den administrative ledelsen. Partene er enige om at samarbeidsforholdet nå avsluttes, heter det i en offisiell uttalelse som ble publisert på Skøyteforbundets hjemmeside lørdag.

Norges Skøyteforbund har i løpet av det siste halvåret vært utsatt for massiv kritikk det siste halvåret, i forbindelse med håndteringen av Peter Muellers avgang.

Nylig gikk tidligere toppløper Johann Olav Koss, som var assistenttrener på landslaget siste del av sesongen, kraftig ut i VG.

- Ekstrem ukultur
- Skøyteforbundet sparket Peter Mueller, men har ikke tatt noe ordentlig oppgjør med det som er en ekstrem ukultur, sa Koss.

Maren Haulgi har valgt å fortsatt stå utenfor landslaget, av samme grunn.

- Det er to sentrale grunner til at jeg velger å takke nei til å være med i forbundets treningsgruppe. Det ene er at rammebetingelsene for å drive toppidrett er altfor dårlige. Det andre er et dårlig tillitsforhold til enkelte personer i forbundsledelsen, sa Maren Haugli til Ringerikes Blad da beslutningen ble tatt.

Johann Olav Koss peker på sportssjef Øystein Hauge som mannen som burde vært sparket sammen med Peter Mueller. Det samme gjør Maren Hauglis bror Sverre, som ga seg som toppløper i vår.

Verken Vibecke Sørensen eller Morten Almaas har svart på Nettavisens henvendelser.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere