Manchester City sikret denne uken seieren i Premier League etter at Manchester United tapte 1-2 hjemme mot Leicester tirsdag kveld.

Ole Gunnar Solskjær og United ligger for øyeblikket godt an til å sikre seg 2. plassen i ligaen, men klubben har vært tydelig på at deres klare ambisjon er å kunne utfordre City og de andre rivalene om seriemesterskapet.

United-manageren er ærlig på at de må forsterke laget dersom de skal ha en sjanse til utfordre City neste sesong.

- Vi ønsker å ta det neste steget og da kan det være at vi trenger et par spillere til som kan forsterke troppen vår, sier Solskjær etter oppgjøret mot Leicester.

Les også: Tror Cavani-avtalen får konsekvenser for Uniteds overgangsplaner

Klar beskjed fra Ferdinand

I diverse ryktespalter har fokuset vært på offensive spillere som kobles til Manchester United den siste tiden. Harry Kane, Erling Braut Haaland og Jadon Sancho er spillere som går igjen.

Tidligere Manchester United-spiller og nå fotballekspert for BT Sport i England mener imidlertid at fokuset til hans tidligere klubb bør være på en helt annen posisjon.

- Jeg synes at den viktigste posisjonen som de trenger å forsterke, som virkelig kan forbedre dem og som kan gjøre dem til utfordrere, er stopperposisjonen, sier Ferdinand hos BT Sport.

Les også: Klar tale fra Solskjær: - Ikke kom her og skyld på meg

Se traileren til den nye dokumentaren om sir Alex Ferguson:

Manchester United har i store deler av sesongen satset på Harry Maguire og Victor Lindelöf som lagets stopperpar med ivorianske Eric Bailly i bakhånd.

Ferdinand mener United bør fortsette å satse videre på Maguire, men at de bør jakte en ny stoppermakker til den engelske landslagsspilleren. Han tror nemlig ikke dagens United-stoppere bekymrer motstanderne slik de bør gjøre.

- For øyeblikket så tror jeg det er for mange spisser som tenker at «her har jeg en mulighet, jeg lukter en sjanse her», forklarer Ferdinand som tror spisser har en helt annen holdning når de skal opp mot City-stopperne John Stones og Ruben Dias.

- Jeg tror lag ser på dem og tenker at det vil bli en vanskelig dag på jobben, forteller Ferdinand.

Les også: Avram Glazer ble stoppet på gata av TV-team. Nektet å svare United-fansen

Stokke enig med Ferdinand

Viaplay-kommentator Roar Stokke har fulgt Manchester United i en årrekke og synes også at Solskjærs lag har behov for en ny midtstopper.

- Det er jeg enig med Ferdinand i. En topp spillende stopper vil kanskje gjøre dem egnet til å konkurrere med suverene City over 38 kamper, sier Stokke til Nettavisen.

Fotballkommentatoren viser i likhet med Ferdinand til hvor viktig signeringen av Dias har vært for Manchester City denne sesongen.

Han tror det også finnes andre stoppere i Europa som kan spille en viktig rolle for et topplag i Premier League.

- Når man ser hva en aldrende Thiago Silva gjør for Chelsea så er det spennende å tenke hva Marquinhos kunne gjort i Premier League, forteller Stokke.

Også Juventus-stopper Matthijs de Ligt mener Stokke kunne gjort en bra jobb på øverste nivå i England. I tillegg trekker han frem sveitsiske Nico Elvedi i Borussia Mönchengladbach.

- En litt undervurdert stopper jeg gjerne skulle sett i en større liga og klubb, sier Stokke.

Uansett hva United måtte gå for, er Stokke imidlertid tydelig på hva slags type midtstopper klubben bør se etter.

- United må prioritere en stopper med fart sånn at de kan forsette å utvikle det offensive spillet uten å bli tatt på kontringer, sier Viaplay-kommenatoren.

Kobles til Sancho

Det er foreløpig noe usikkert hva som blir hovedprioriteringen til United i det kommende overgangsvinduet.

Tidligere denne uken ble det meldt at United jobber med å sikre seg Dortmund-stjerne Jadon Sancho allerede før sommerens EM-sluttspill.

Dag Langerød, redaktør for Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, tror et kjøp av Sancho vil bety at klubben også kan forsterke andre posisjoner.

Han tror derimot at et kjøp av Harry Kane eller Erling Braut Haaland vil sluke overgangsbudsjettet til klubben.

Derfor håper United-redaktøren at Sancho vil bli prioritert.

- Jadon Sancho som kanskje er tilgjengelig for 75-90 millioner pund et mer naturlig valg, sa Langerød til Nettavisen tirsdag.

- Hvis man får ham for den prisen så kan Manchester United faktisk være i en posisjon der de starter neste sesong med Jadons Sanchoog en ny stopper eller og for eksempel en spiller som Declan Rice. Det kan bety at man klarer å få to nye mann inn hvis man går den veien der, sier Langerød.