Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand droppet fra troppen

Manchester United-stjernen Rio Ferdinand er utelatt fra Englands landslagstropp mot Tyrkia lørdag, etter at han skal ha uteblitt fra en dopingtest.

Det bekreftet det engelske fotballforbundet tirsdag ettermiddag. Da hadde nyheten allerede blitt kjent gjennom spillerforeningens leder, Gordon Taylor.

- Jeg føler at FA totalt har brutt sin egen regel, som sier at de ikke skal avsløre en spillers identitet før det er klart bevist skyld, og en straff er ilagt.

- Jeg fikk følelsen at FA allerede søndag kveld hadde gjort opp en mening i saken, og ikke kom til å ta ham ut i troppen. Og det finner jeg forkastelig, sier Taylor til Sky Sports.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner fra den engelske landslagsledelsen i løpet av kort tid.

Her finner du hele Englands tropp.

Bekreftes

Manchester United kom tirsdag med en offisiell uttalelse som bekrefter selve hendelsesforløpet.

- Manchester United bekrefter at klubben har fått et skriftlig notat om at Rio Ferdinand ikke møtte opp på en offisiell FA-dopingtest den 23. september. Spilleren er ikke tiltalt for noe forhold, men er blitt bedt om å komme med en personlig redegjørelse mandag 13. oktober for å forklare bakgrunnen for hans fravær, heter det fra offisielt hold i Manchester United.

Ferdinand risikerer en utestengelse på to år. Å utebli fra dopingtest betraktes nemlig som å ha levert en positiv prøve. Ifølge Sky News skal Ferdinand ha bestått en dopingtest 36 timer senere. Han skal forklare seg for FA neste uke.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken