Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand ferdig på landslaget

Manchester United-spilleren har spilt sin siste kamp.

Dert har lenge vært turbulent rundt Rio Ferdinand og hans rolle på landslaget.

Manchester United-stopperens feide med John Terry og Ashley Cole har gjort spill med flagget på brystet vanskelig den siste tiden.

Onsdag kommer derfor meldingen om at Ferdinand nå er ferdig på landslaget for godt. Det melder Sky Sports onsdag morgen.

34-åringen stopper dermed opp på 81 landskamper for England. han har scoret tre ganger siden debuten.

- Jeg har tenkt meg nøye om, og bestemt meg for at dette er riktig tidspunkt for å gi seg på landslaget, sier Ferdinand ifølge BBC.

- Roy Hodgson sier følgende i en kommentar:

- Det å ha vært kaptein for landet sitt, og spilt i tre VM-sluttspill, gjør at han er i et eksklusivt selskap, sier Hodgson.

Ferdinands siste landskamp for England kom sommeren 2011 i en kvalifiseringskamp mot Sveits.

Anstrengt forhold
Sist Ferdinand var i landslagsdiskusjonen var tilbake i mars 2013, da han ble tatt med i troppen av trener Roy Hodgson, men meldte til slutt forfall.

Forholdet mellom Hodgson og Ferdinand har også vært av det anstrengte slaget.

Høsten 2012 skal Hodgson angivelig har fortalt passasjerer på T-banen i London at Ferdinand var ferdig som landslagsspiller. Hodgson måtte senere unnskylde dette.

Ferdinand var heller ikke med i Hodgsons tropp til EM i fjor. Grunnen til det var å hindre en konflikt med Chelsea-spiller John Terry.

Terry og Ferdinand hadde ikke vært på godfot, siden førstnevnte ble beskyldt for, og senere dømt for, å komme med rasistiske kommentarer mot Ferdinands lillebror, Anton.

Seks ligatitler
Ferdinands framtid i klubblaget Manchester United har også blitt diskutert den siste tiden, men stopperen har elv sagt han ønsker å bli på Old Trafford.

Avisene har koblet forsvarsspilleren med en overgang til amerikanske MLS.

Ferdinand startet karrieren i West Ham, før han gikk til Leeds i 2000. Etter den økonomiske kollapsen på Elland Road ble han plukket opp av United.

I rødt har Ferdinand vært med å vinne Premier League seks ganger og Champions League én gang, samt en rekke andre trofeer.

Kommentarer til denne saken