*Nettavisen* Sport.

Ferdinand kan slippe straff

Foto: SCANPIX/REUTERS/Stringer UK

Rio Ferdinand skal ha tatt kontakt med de som ville dopingteste ham 25 minutter før de reiste fra Manchester. Det kan redde Ferdinand fra utestengelse.

08.12.03 10:06

Rio Ferdinand ringte Uniteds leger, som var sammen med dopingkontrollørene på treningsfeltet Carrington 15.02 den 23. september. Kontrollørene forlot ikke treningsfeltet før 15.27, skriver The Sun.

For sent
Ifølge avisen skal Ferdinand ha sagt seg villig til å returnere til treningsfeltet, men fått beskjed om at det var for sent. Dette bygger Ferdinand sitt forsvar på i saken som behandles i det engelske fotballforbundet.

Kontrollørene er forpliktet til å vente i to timer fra det tidspunktet som oppgis for dopingtester. Etter to timer er de nødt til å erklære at testen ikke er gjennomført.

Problemet i tilfellet Ferdinand skal være at det aldri ble satt et starttidspunkt for dopingtesten.

Ikke gode nok regler
Fotballforbundet innrømmer at regelverket ikke er godt nok i forhold til manglende oppmøte, og vil jobbe for å spesifisere dette.

Ferdinand kan bli straffet med to års utestengelse, dersom han kjennes skyldig. Neste høring i saken finner sted i Bolton 18. og 19. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.