Sent forrige måned bekreftet både Manchester United og Real Madrid at klubbene har kommet til enighet om en overgang for midtstopperen Raphael Varane.

Franskmannen ble lørdag presentert som ny Manchester United-spiller i forkant av rødtrøyenes åpningskamp av den nye Premier League-sesongen foran et fullsatt Old Trafford.

Les også: Manchester United enig med Real Madrid om Varane-overgang

- Et bedre prosjekt

Nyheten om at Varane har signert for Manchester United kommer ikke som noen stor overraskelse, siden klubbene har vært enige om en overgang i lang tid.

Men en av de som har uttalt seg om overgangen er tidligere Manchester United-midtstopper Rio Ferdinand, som er meget fornøyd med den hans tidligere klubb har foretatt seg.

- Slik jeg forstår situasjonen, har Raphaël Varane hatt et ønske om å være med på prosjektet til Manchester United. Spesielt etter at Ole Gunnar Solskjær signerte en ny avtale og Jadon Sancho kom inn fra Borussia Dortmund, sier han om signeringen på sin egen YouTube-kanal.

Og fortsetter:

- Jeg tror han ser på det som et bedre prosjekt enn det de har i Madrid for tiden. Han har oppnådd alt som er mulig i den klubben, og er utvilsomt en legende der. Raphaël Varane har spilt i 14 finaler, og har vunnet samtlige. Han forstår derfor hva som skal til for å vinne, både på klubb og landslag.

Les også: Gerrard ble sjokkert over Everton-ryktene: - Jeg vet ikke hvor det kom fra

Ferdinand mener at Varane har de ferdighetene som skal til for å gi Manchester United det de har manglet for å ta det neste steget.

- Mentaliteten er så absolutt til stede, han er rask, sterk i feltet og har en egen evne til å dekke makkeren sin. Det har Harry Maguire trengt, en som har ryggen hans hvis man begår en feil.

Et stort spørsmål

Til tross for den store optimismen, mener Ferdinand det fortsatt er et par spørsmålstegn omkring Varane.

- På papiret er det en god signering, men han må også forstå engelsk fotball er veldig annerledes fra Spania. Han kommer til å dra til Burnley, hvor lagene legger seg bakpå. Det er en ulik fotball fra hva han er vane med, kan han håndtere det? Det er det store spørsmålet, for han vil bli utfordret på et annet nivå.

Les også: Ny Solskjær-kontrakt vekker reaksjoner: - Forstår det ikke

- Vi har sett at mange spillere har kommet til Premier League fra andre ligaer, og har forsøkt å tilpasse seg tempoet her. Det er vanskelig, men jeg tror virkelig han har verktøyene som skal til. Mye av grunnen til det er mentaliteten og erfaringen han kommer med. I enkelte kamper får man hakeslepp over prestasjonene hans, fordi han har en kraft og fart som er uvanlig.

Ferdinand passer også på å hylle jobben Manchester United har gjort underveis i overgangsmarkedet.

- Det er personer i klubben som har gjort en god jobb, og som har måtte tåle mye kritikk de seneste årene. Mange overganger har tatt lang tid, men denne fikk de fullført relativt raskt. De fikk det de ønsket, avslutter United-legenden.

Manchester United fikk en drømmestart på årets Premier League-sesong med 5-1-seier over Leeds lørdag ettermiddag. Neste kamp for United er borte mot Southampton neste søndag.