Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand og Scholes kritiske: - Samme situasjon som i fjor

Manchester United gikk på en mildt sagt overraskende smell mot sveitsiske Young Boys, og må tåle kritikk fra flere hold.

Det startet så bra da Cristiano Ronaldo åpnet Champions League-kontoen for sin nye klubb, men alt snudde da Aaron Wan-Bissaka ble sendt av banen med rødt kort etter en stygg stempling like før pause.

Young Boys jobbet seg tilbake i kampen, og fem minutter på overtid var det vertenes Jordan Siebatcheu som sendte hjemmefansen til himmels da han sikret seieren.

Målet kom etter en fryktelig feilpasning fra Jesse Lingard, og både han og trener Ole Gunnar Solskjær måtte tåle kritikk for jobben de gjorde, etter kampen.

Les også: Sterke reaksjoner etter Manchester United-fiasko: - Forferdelig

- Stor feil

Flere har gått ut mot Solskjærs valg etter det røde kortet, hvor han blant annet tok ut både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes i jakten på scoringen på stillingen 1-1.

United-legendene Rio Ferdinand og Paul Scholes uttalte seg om den skuffende forestilling til BT Sports etter kampen.

Ferdinand sammenligner tapet med fjorårets flause mot Istanbul Basaksehir, da laget tapte og endte opp med å ryke ut av gruppespillet i Champions League.

- Dette er Basaksehir på nytt. Det er en stor feil av Lingard, og er ting som ikke kan skje i Europa, hvor du alltid må være på. Det var også en stygg takling av Wan-Bissaka som gjorde at hele kampbildet endre seg, sier midtstopperlegenden.

Les også: Barcelona ydmyket av Bayern München - stjernestopper slaktes: - En av de største gåtene for meg

Paul Scholes står med 710 kamper for Manchester United, og mener han tidligere lagkamerat Solskjær gjorde endringer for sent.

- Man skal ikke tenke at dette her er fullstendig krise. Jesse vil være skuffet, og mye ble annerledes etter utvisningen. United var komfortable fram til det skjedde, men klarte nærmest ikke komme seg over på motstanderens halvdel etter pause.

Og fortsetter:

- Jeg tror de hadde trengt å trengt litt mer fart i laget tidligere, med Martial eller Greenwood.

Solskjær snakket med pressen etter kampen, og mente at laget definitivt kunne gjort mer for å få med seg poeng.

- Vi burde gjort det bedre med ballen i beina, så kunne vi spredd oss mer utover banen for å gi oss mulighet til å sende en midtbane høyere opp. Cristiano ble veldig alene der oppe, sa den norske treneren..