Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand sammenligner Solskjærs siste storkjøp med Ronaldo: - På et område er de veldig like

18 år gamle Amad Diallo blir spådd en fantastisk karriere i Manchester United, til tross for at han fortsatt ikke har startet en seniorkamp.

Stortalentet Amad Diallo fullførte overgangen til Manchester United forrige uke. 18-åringen har blitt hentet fra Atalanta for en overgangssum som kan strekke seg til 37 millioner pund.

For en spiller som så langt i karrieren bare har spilt 59 minutter med seniorfotball virker det som en høy overgangssum, men flere eksperter har troa på at vingen kan være fremtiden til Manchester United.

Diallo debuterte for Atalanta som 17-åring forrige sesong, og ivorianerens seniorkarriere startet på best mulig måte. Vingen scoret i debuten, og flere storklubber fikk øynene opp for Diallo.

- Kan bli en sensasjon

Manchester United ble klubben som fikk kloa i stortalentet, og tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand tror United har gjort et skikkelig varp på overgangsmarkedet.

Les også: Nettavisen viser Vålerengas treningskamper og kvalifisering til Europa

- Hvis du ser klipp av ham og snakker med noen av folkene i klubben som var involvert i å hente ham, så kan denne gutten potensielt bli en verdenssensasjon, sier Ferdinand til FIVE YouTube channel, ifølge The Mirror.

Det at Diallo ikke har spilt mange minutter med seniorfotball i løpet av sin karriere og er et ganske ubeskrevet blad, får Ferdinand til å tenke på en annen unggutt United hentet på 2000-tallet.

- Jeg skal ikke gi han presset til Cristiano Ronaldo, men ingen visste noe om Ronaldo da vi hentet ham, bortsett fra folk i Portugal, sier den tidligere midtstopperen.

Sammenligner han med Ronaldo

Å komme som unggutt til Manchester United og bli sammenlignet med Cristiano Ronaldo vil nok bli sett på både som en ære og et stort press å leve opp til.

Men Rio Ferdinand mener at måten Diallo ankommer United er slående lik den gang Ronaldo ankom den engelske storklubben.

- På det området virker de veldig like. Hvis du ser klipp av ham og måten folk snakker om han, så tror jeg han har verden for sine føtter hvis han bruker seg selv riktig, mener Ferdinand.

Diallos overgang til Manchester United ble utsatt grunnet problemer med å få i havn arbeidstillatelsen, men 18-åringen er nå en del av spillerstallen til Solskjær.

Les også: Solskjær innrømmer at det han så på tabellen skapte uro: - Jeg var bekymret

Og Solskjær har uttalt at han tror Diallo allerede er på et bra nok nivå til å figurere for Uniteds førstelag.

- Spesiell

Manchester United-manageren skal ha blitt fortalt av Diallos gamle trener, Denis Cerlini, i den italienske klubben Boca Barco hva unggutten er nødt til å forbedre.

Men Cerlini er også enig med Ferdinand at det er noe spesielt med Diallo.

- Første gang man så han, så man at denne gutten var spesiell, fortalte Cerlini til BBC Sport.

Manchester United møter Burnley på bortebane tirsdag kveld. Om Diallo får spilletid i den kampen er usikkert, men Solskjær har uttalt at han vil matche 18-åringen forsiktig. Kampen starter klokken 21.15.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her