Mandag ga Rio Ferdinand sitt klare synspunkt om Manchester United-spilleren Phil Jones på sin egen Youtube-kanal. Pressen i England plukket fort opp Ferdinand sin kritikk mot Jones, og flere nettaviser slo det stort opp.

Ferdinand sa blant annet at Jones burde forlate klubben, at han tar opp en ungdomsspillers plass i troppen og at han ikke burde skrevet under på ny kontrakt med Manchester United i 2019.

Les også: Ekspert skeptisk til Arsenals Ødegaard-overgang: - Han ser engstelig ut

- Selvsagt takker han ja

Ferdinands kritikk av Phil Jones faller ikke i god jord hos tidligere fotballspiller og ekspert Trevor Sinclair. Han synes Ferdinand gikk for langt, og mener han bør se situasjonen fra Jones sin side også.

- Jeg er ikke glad for at Rio sier det han sier. Jeg synes han gikk over streken, sier Sinclair til Talksport.

Les også: Sørloth klar for Real Sociedad. Får knallhard konkurranse

Til tross for at Jones har vært veldig skadeplaget de siste årene, ble han i 2019 tilbydd ny kontrakt med Manchester United. Den signerte midtstopperen, og han har kontrakt med United til 2023. Jones har ikke spilt for United siden januar 2020.

Sinclair mener likevel det blir helt feil å kritisere Jones for å skrive under på ny kontrakt med rødtrøyene.

- Selvsagt takker han ja til en ny kontrakt. Han har sannsynligvis ambisjoner om å komme seg inn i førsteelleveren. Når jeg ser på Phil Jones ser jeg en spiller som har blitt plaget med skader over flere år, alle mulige skader til og med, sier han.

Han fortsetter:

- Hvorfor skulle han takket nei til en ny kontrakt med Manchester United? Jeg mener de eneste som kan bli kritisert er folkene som tilbydde han kontrakten, siden det ikke har fungert.

- Han burde gått for mange år siden

Rio Ferdinand la ikke mye i mellom da han snakket om Jones mandag. Han mener 29-åringen skaper flere problemer for Manchester United.

- Han tar opp en ungdomsspillers plass i troppen akkurat nå. Han har hatt for mange skader. Jeg var på samme lag som Phil Jones. Han kom fra Blackburn Rovers som en ung gutt, og alle sa han kom til å bli en en fantastisk spiller, sa han på sin egen Youtube-kanal.

Les også: Harry Kane blir i Tottenham

Han fortsatte:

- Et stort potensial, men skader har ødelagt karrieren hans og også selvtillitsproblemer noen ganger. Han har aldri klart å etablere seg skikkelig i laget. Enten har det vært på grunn av skader, mangel på selvtillit eller mangel på form.

Ferdinand mener Jones burde forlatt klubben for flere år siden.

- Jeg synes han burde gått for mange år siden. Han burde gått før Chris Smalling forlot klubben i 2019. Funnet seg en ny klubb og spilt fotball, sa han.

Spesielt det at Jones ble tilbudt ny kontrakt for over to år siden reagerer Ferdinand på.

- Jeg er forbløffet over hvordan han fortsatt har blitt tilbudt en ny kontrakt med klubben, med tanke på de siste årene hans. Det gir bare ingen mening for meg.

- Jeg husker du måtte gjøre ekstraordinære ting for å få en ny kontrakt for noen år siden. Du måtte vise at du kunne prestere, du måtte være et viktig medlem av laget. Det er ikke Phil Jones, sa Ferdinand.