Et nytt fotballmesterskap nærmer seg med stormskritt og i den forbindelse har Rio Ferdinand mimret tilbake til en av sine mest skremmende opplevelser fra tiden da han var med England i mesterskap.

Det engelske herrelandslaget har som kjent skaffet seg et aldri så lite mesterskapsspøkelse og i 2006 gikk det heller ikke veien under VM i Tyskland.

Da sa det stopp i kvartfinalene.

Skremmende flyopplevelse

Det var imidlertid turen hjem igjen til England som Ferdinand først og fremst ikke glemmer.

- Vi hadde nettopp blitt slått ut av turneringen av Portugal i kvartfinalene og vi hadde den verste flyturen man kan tenke seg. Vi havnet i et grusomt vær og alle tenkte at vi skulle kræsje. Vi gråt alle sammen, sier Ferdinand til The Sun.

Han fortsetter:

- Jeg satt i nærheten av Wayne Rooney og Steven Gerrard og deres koner og alle skrek. Det var turbulens på et helt annet nivå. Det var utmattende og folk og bagasje fløy over alt, og ingen visste hva som skjedde.

Les også: Anklaget storklubb for kampfiksing - dømt til 2170 år i fengsel

- Jeg tenkte definitivt: «Det var det», spesielt da jeg så på flyvertinnene. Man kan alltid måle hvor seriøst ting er ved å se på ansiktsuttrykkene deres. Seg så på dem og de satt godt nede i setene med steinansikt og tenkte åpenbart «F***, vi er i trøbbel».

Spenning knyttet til Englands EM-tropp

Om dette er året det endelig skal lykkes igjen for det engelske landslaget vil tiden vise.

England EM-åpner mot Kroatia 13. juni på Wembley. Deretter står Skottland og Tsjekkia for tur i gruppespillet.

I oppladningen til mesterskapet har det vært stor spenning knyttet til Gareth Southgates uttak.

Rett før uttaket kunne Manchester United bekrefte at Mason Greenwood ikke var med i troppen. Han pådro seg en skade og måtte dermed stå over.

Det var mye snakk om at Liverpools Trent Alexander-Arnold også ville bli vraket til troppen, men Southgate fant plass til den offensive backen. Senere kom imidlertid nyheten om at han også har pådratt seg en skade og må stå over.

Jesse Lingard, som har imponert stort dette halvåret på utlån i West Ham, ble heller ikke valgt ut til å representere England under EM.

Southgate er ventet å velge Alexander-Arnolds erstatter etter søndagens generalprøve mot Romania.

Dette er troppen

Keepere: Dean Henderson, Jordan Pickford, Sam Johnstone.

Forsvar: Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker.

Midtbane: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Decan Rice.

Angrep: Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling.