Manchester United bekreftet fredag ettermiddag at klubben har kommer til enighet med Juventus om en overgang for Cristiano Ronaldo.

Bekreftelsen kom bare timer etter at portugiseren virket å være nær å signere for byrival Manchester City, klubben han har blitt hyppigst koblet til de siste dagene.

Klar tale fra Ferdinand

Da Ronaldos tidligere lagkamerat i United, Rio Ferdinand, tidligere denne uken fikk høre om ryktene om en mulig City-overgang, avslører han at tok grep umiddelbart.

- Jeg ringte ham med en gang. Jeg sa: «Hva skjer? Fortell meg at du lyver». På den tiden så vi det i medier og jeg tror ikke at City hadde kommet med bud, men det var samtaler hvor City strekte ut en hånd, sier Ferdinand på sin egen Youtube-kanal.

- Du kan ikke sitte her og tenke at «det ikke kom til å skje» - det er ingen røyk uten ild. Jeg sa: «Fortell meg at du ikke skal dit, fortell meg - Jeg vet at du ikke skal dit»., fortsetter han.

Les også: Fotballøkonom: Real Madrid har fint råd til Mbappé

Ferdinand forteller at han både for sin egen skyld, og sine barns skyld, ikke hadde likt å se Ronaldo i den lyseblå drakta.

- Jeg er akkurat som resten av fansen. Jeg bare: «Kan du snakke? La meg snakke med deg kjapt». Jeg vil ikke at barna mine skal se Ronaldo løpe ut i en Manchester City-drakt, sier han.

Samtidig innrømmer han at han til en viss grad kunne ha skjønt at Ronaldo dro til City, så lenge ikke United var på banen.

- Spillerne respekterer og forstår fansen, men på samme tid er det en business. Spillere må være «business-minded» om situasjonen. Når alt kommer til alt, hvis City vil ha Ronaldo så må det bli sett på. Sånn er det bare. Hvis de var den eneste klubben som vil ha Ronaldo og kunne kjøpe ham, så ville jeg som tidligere United-spiller og lagkamerat respektere det, forteller han.

- Jeg hadde ikke likt det, jeg hadde blitt gal som hvilken som helst fan, men til slutt, hva ønsker du at han skal gjøre?

Oppringt av Ferguson

På spørsmål fra seere om hva han tror Sir Alex Ferguson ville tenkt om Ronaldo i City, svarer Ferdinand:

- Alt det jeg nettopp sa. Han hadde hatet å se Ronaldo i en Manchester City-drakt, akkurat som hvem som helst annen som har vært tilknyttet denne klubben over en lengre periode.

Ifølge flere britiske medier, deriblant Manchester Evening News, reagerte i hvert fall Ferguson på samme måte, ved å ta opp telefonen og ringe Ronaldo.

Samtalen fredag morgen skal ha handlet om en Ronaldo-retur til United, og like etter skal de røde djevlene ha kommet med et kontraktstilbud.

- En eksepsjonell atlet

Senere fredag kom altså bekreftelsen fra Manchester United at Cristiano Ronaldo returnerer til klubben. TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp mener Manchester United gjør et strålende kjøp.

- Det er en enorm overgang. Til tross for at han er 36 år er han fortsatt en god spiller. Han er ikke der han var for fem-seks år siden, men det er fortsatt høy, høy klasse over det han leverer. I tillegg handler det om det kommersielle, og den karrieren han hadde før i Manchester United. Han kommer hjem igjen. Det er en ekstra verdi i det her, sier Huseklepp til Nettavisen.

Forrige sesong ble Ronaldo toppscorer i Serie A med sine 29 mål, for et Juventus-lag som skuffet og havnet på fjerdeplass. Huseklepp er ikke i tvil om at 36-åringen kan fortsette å hamre inn mål i Premier League.

- Han er en målmaskin uten sidestykke. Han har bøttet inn mål for et Juventus-lag som egentlig ikke har vært så gode. Likevel har han fortsatt hamret inn scoringer. Jeg har alltid sagt at han og Messi er i en egen klasse på det de har holdt på med i årevis, og Ronaldo fortsetter å levere. Han scoret fem mål i EM for Portugal på fire kamper, så jeg tror fortsatt at United får noe ut av ham. Han er en eksepsjonell atlet som tar vare på kroppen sin. Alt han gjør fra dag til dag, om det er fra matinntak eller drikkeinntak, så er det hundre prosent gjennomført.