Det er mange meninger om hva Erling Braut Haaland bør velge når han en dag skal forlate Borussia Dortmund.

Den norske stjernespissen har de siste månedene blitt koblet til klubber som Manchester City, Manchester United, Chelsea, Real Madrid og Barcelona.

- Jeg blir så overrasket

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand er ikke i tvil om at hans tidligere klubb må gjøre alt som står i dens makt for å få kloa i Haaland.

- De må bare gå ut og gjøre alt for å få Haaland. Jeg liker ikke å snakke om spillere i andre klubber, men denne fyren ... vi har ikke råd til å la ham gå noe annet sted, sier Ferdinand på sin egen YouTube-kanal.

Til tross for at Haaland er blitt koblet til spanske storklubber, er Ferdinand skråsikker på at nordmannen kommer til å velge Premier League.

- Hans eneste destinasjon er England. Det er det eneste sted han går, og hvis han går et annet sted, blir jeg så overrasket. Han er født og oppvokst her. Han elsker engelsk fotball, faren hans spilte her, og jeg er sikker på en av drømmene hans er å spille her. Hvorfor ikke i en rød drakt på Old Trafford? sier Ferdinand.

Frykter City

Den tidligere stopperkjempen mener Haaland kan bli mannen som sørger for en ny gyllen tidsalder for Manchester United.

- Hvis jeg var ham ... jeg gikk til Manchester United da jeg hadde andre alternativer, og jeg gjorde det av to grunner. For å vinne, jeg visste at jeg hadde den beste sjansen til å vinne der, og på grunn av sir Alex Ferguson, sier Ferdinand.

Han erkjenner imidlertid at Solskjær neppe har samme tiltrekkingskraft som Ferguson hadde, men tror Haaland kan være et unntak, på grunn av tiden de hadde sammen i Molde.

- Men United er ikke det United var før, da de kunne hentet hvem de ville. Det er det negative. Hvis jeg var spiller, ville jeg tenkt på hvor det er størst sjanser for å vinne, sier Ferdinand, som erkjenner at City har et fortrinn der.

Benzema: - Han må jobbe videre for laget sitt

Også Real Madrid-spissen Karim Benzema uttalte seg om Haaland mandag. På en pressekonferanse foran spanjolenes møte med Atalanta i Champions League fikk franskmannen spørsmål om Haaland, som har blitt utpekt som en mulig erstatter for nettopp Benzema.

- Han spiller ikke for denne klubben. Jeg har vært her i mange år, og hver måned snakker de om spisser og folk som kan score mål. Han er ung og gjør mye for laget sitt. Han må jobbe videre for laget sitt, og hvis han en dag får sjansen, så får vi se da, sier Benzema ifølge AS.

Borussia Dortmund er, godt hjulpet av Erling Braut Haaland, videre til kvartfinalene i Champions League, etter seier mot Sevilla. Real Madrid spiller sin andre åttedelsfinale mot Atalanta tirsdag, og har med seg et godt utgangspunkt etter 1-0-seier i Bergamo.