*Nettavisen* Sport.

Fergie refser kritikerne

Sir Alex Ferguson er mektig irritert på de som sier at han ikke har mer å bidra med som Manchester United-sjef.

26.04.05 16:23

Ferguson har denne sesongen måtte konstatere at gullet går til Chelsea, andreplassen kan ryke til fordel for Arsenal, samt en tidlig exit i Champions League.

Det har flere kritiske røster i fotball-England til å heve stemmen - og hevdet at Sir Alex Ferguson ikke lenger har det som skal til for å lede Manchester United til trofeér.

Preller av
Men kritikken preller av Ferguson. Skotten svarer med å kritisere kritikerne.

- Jeg synes det er merkelig at da Newcastle sparket Bobby Robson, de samme kritikerne sa at Newcastle gjorde en feil fordi klubben trengte Bobbys erfaring, sier Ferguson til The Sun.

Og fortsetter:

- Plutselig betyr ikke erfaring noen ting som helst lenger i Manchester United. Men jeg vil overleve, og det samme vil Manchester United, slår han fast.

Ferguson har denne sesongen sendt mannskapet ut i en 4-5-1-formasjon ved enkelte anledninger, og har kun scoret 50 mål på 34 kamper i Premier League.

- For dårlige avslutninger
Men skotten, som forrige uke slo fast at han fortsetter som manager i minst én sesong til, avviser at de relativt få scoringene er hans feil.

- Det har ikke manglet på ulike teorier på hvorfor vi ikke har scoret mer. Det er blant annet blitt forklart med at jeg har brukt feil taktikk. Men det som er årsaken, er at spillerne ikke har vært flinke nok til å utnytte sjansene, mener Ferguson.

- Vi har tapt 16 poeng mot lagene i bunnen denne sesongen, fordi avslutningene våre har vært så dårlige, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.