RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Ferguson: - Bevis at dere er best

Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson oppfordrer laget til å holde fokus frem mot mesterligafinalen.

WIGAN - MANCHESTER UNITED 0-2:

Manchester United kunne søndag juble for seriegull i Premier League etter at de slo Wigan 2-0 på JJB Stadium.

Ettersom Chelsea også bare klarte 1-1 hjemme mot Bolton ble det etter hvert liten tvil om hvor gullet skulle havne.

Fokus på Mesterligaen
Manager Sir Alex Ferguson, oppfordrer imidlertid nå spillerne til å bevise at de er det beste United-laget gjennom alle tider ved å slå Chelsea i den helengelske mesterligafinalen 21. mai.

- Hvis laget vinner Mesterligaen så er jeg ikke i tvil om at dette laget er det beste og mest suksessrike laget i klubbens historie.

- Hadde vi tapt i dag hadde det vært et tilbakeslag, men spillerne viser god moral og nå er det fullt fokus mot Mesterligaen som gjelder, sier Ferguson til Sky Sports.

United har bare en gang tidligere vunnet Mesterligaen med Ferguson som manager og det skjedde i 1999 da laget slo Bayern München etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde kampen helt på slutten.

- Fortsatt unge
Skotten er også klar på at han tror laget er godt nok til å gjenta årets bragd allerede neste sesong. Da vil klubben i tilfelle tangere rekorden til erkerivalen Liverpool.

- Laget er fortsatt ungt og fremadstormende og jeg er sikker på at vi kan gjenta suksessen også neste sesong, sier Ferguson.

De røde fra Manchester kunne med dagens seier feire sitt 17. seriegull gjennom alle tider. De er nå bare ett mesterskap bak Liverpool som står med 18. titler.

Nervøs Ferguson
Den tidligere Aberdeen-manageren innrømmet imidlertid at Wigan hadde gitt laget hans god kamp om poengene i søndagens kamp.

- Det var utvilsomt en tøff kamp. Vi spilte stort sett veldig bra, men det var en del situasjoner som gjorde meg nervøs, sier Ferguson.

United var blant annet nære ved å bli redusert til ti mann på stillingen 0-0, da Paul Scholes noe heldig ungikk sitt andre gule kort etter en takling av Wigans Wilson Palacios.

- Vi begynte å få et bedre tak på kampen etter pause og da Ryan satte inn vinnermålet var jeg sikker på at vi hadde vunnet. Ryan Giggs har vært med på å vinne ti ligatitler nå, noe som er helt fantastisk, sier Ferguson til Sky Sports.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest