RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Ferguson: - Kunne scoret fire eller fem

Sist oppdatert:
Men Dimitar Berbatov nøyde seg med to, mens spissmakker Wayne Rooneys måltørke fortsetter.

MANCHESTER UNITED - SUNDERLAND 2-0:

Sesongen er ikke gang halvspilt for United sin del, men Dimitar Berbatov står allerede med flere scoringer enn han gjorde da fjorårets Premier League var ferdigspilt. Bulgareren var nære sin tredje hat trick denne sesongen, men stoppet opp på to nettkjenninger da Sunderland gjester Old Trafford på selveste Boxing Day.

Det holdt likevel til seier og tre nye poeng til Manchester United, som styrker sin posisjon øverst på tabellen.

Og det var mer å glede seg over for skotten. United spilte angrepsfotball av en annen verden den første halvtimen, og kunne fort ha vunnet kampen 7-0.

- Jeg var litt skuffet over resultatet til pause. Vi traff tverrliggeren og stolpen, og keeperen deres hadde noen gode redninger. Vi spilte virkelig god fotball, sier Sir Alex Ferguson ifølge Sportinglife, og legger til om sin bulgarske toppscorer:

- Dimitar kunne scoret fire eller fem i dag, han hadde noen fantastiske muligheter.

Fantastisk United-spill
Før det var spilt femten minutter var fasit for United ett mål, ett stolpeskudd, ett tverrliggerskudd og ytterligere to kjempesjanser. Etter 20 minutter kunne det fort ha stått hele 6-0 på Old Trafford. Angrepsspillet til djevelguttene var en nytelse av dimensjoner, der de mannesterkt invaderte boksen til Craig Gordon. Sunderland, som kun har sluppet inn flere mål enn United, City og Chelsea denne sesongen, slet enormt mot Berbatov, Rooney, Anderson og Giggs.

Og selv om det var forventet at United ville være det beste laget, ble nok mange sjokkert over hvor overlegene de faktisk var de første 25. Lagene spilte uavgjort 0-0 på Stadium of Light tidligere i sesongen og Sunderland har imponert med kun fire tap så langt.

Til Steve Bruces forsvar skal det sies at troppen som startet på Old Trafford, var noe amputert. Både Titus Bramble og Michael Turner manglet i midtforsvaret, der Ahmed Al-Muhammedi til slutt måtte trå til. I tillegg måtte den viktige midtbanespilleren Lee Cattermole stå over.

Heldigvis var hjemmelaget ikke sylskarpe foran kassa. Wayne Rooney har kommet tilbake i god form for United, men har ennå til gode å gjøre seg gjeldende som målscorer igjen. Det bekymrer likevel ikke Sir Alex.

- Watbe hadde noen forsøk i dag. Han var uheldig med chippen sin, og det var noen skudd som ble reddet av keeperen. Han er på gang, det viktigste er at han spillet godt. Det er forfriskende, sier United-manageren.

«Berbashow»
Sunderland klarte etter hvert å kjempe seg inn i kampen. Det vil si: det var ikke mye The Black Cats oppholdt seg på Uniteds banehalvdel, men de klarte i alle fall å stilne det enorme presset fra hjemmelaget. Applauderes skal de også for at de på mirakuløst vis kun slapp inn ett mål i den første omgangen. Hvis det er noe man ønsker å applauderes for, da.

Det er likevel liten tvil om hvem som fortjente det virkelig store klappehysteriet på «drømmenes teater». Berbatov vartet nok en gang opp med «berbashow» og scoret sitt andre for kvelden da han, med litt flaks, lurte ballen inn i Sunderland-målet.

Dermed har han allerede scoret flere mål i år enn han gjorde hele forrige sesong. United-spissen troner toppscorerlista i Premier League med 13 nettkjenninger.

Fortsatt måltørke for Rooney
Etter 2-0-scoringen var det store spørsmålet: kan Berbatov klare å score hat trick. I så fall ville det vært tredje gang denne sesongen. Kun to spillere har klart det i løpet av én Premier League-sesong før.

Bulgareren ble byttet ut da det gjensto ti minutter og med det stoppet også målkjøret. Wayne Rooney var farlig ved flere anledninger i kampen, men heller ikke mot Sunderland kom sesongens første spillemål.

Kampen endte 2-0 og United styrket dermed sin posisjon øverst på tabellen. Klubben står nå med 37 poeng, to mer enn Manchester City, som har spilt to kamper mer. Arsenal og Chelsea har henholdsvis 32 og 31 poeng.

Sjekk siste fotballnytt herSjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest