RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/ANDREW YATES

Ferguson: - Vi fortjente ikke dette

Sist oppdatert:
Sir Alex var svært skuffet etter at en sen scoring fra Dirk Kuyt sendte Liverpool videre.

LIVERPOOL - MAN. UNITED 2-1:

Dirk Kuyt har ikke stått høyt i kurs hos mange Liverpool-fans denne sesongen.

Nederlenderen har tidligere fått mye skryt for sin flotte innstilling på banen, selv om spilleregisteret hans lenge har framstått som noe begrenset.

Det største problemet for Kuyt denne sesongen har vært lite spilletid. Uten den har han heller ikke fått vist den oppofrende innsatsen som har vært kjennetegnet hans gjennom mange sesonger på Anfield.

Lørdag gjorde han det alle fotballspillere drømmer om. Kuyt kom inn fra benken og avgjorde hatoppgjøret mot erkerivalen.

Evra-tabbe
Ekstra artig for Liverpool-fansen var det nok at United-kaptein Patrice Evra tabbet seg ut rett før matchvinnermålet i det 87. spilleminuttet.

Mannen som var sterkt delaktig til at Luis Suárez for tida ikke kan spille kamper for Liverpool feilberegnet et utspill fra Pepe Reina.

Det ga Kuyt rom til å skyte inn vinnermålet. David de Gea maktet ikke å avverge, og Liverpools annen cupskalp på kort tid mot et av de to Manchester-lagene var et faktum.

Andy Carroll og Kuyt kunne faktisk begge økt ledelsen for Liverpool bare minuttet etter. Førstnevnte traff krysstolpen, mens Kuyt satte returen utenfor.

Skuffet Ferguson
Den sene scoringen var et slag i ansiktet på Manchester United. Sir Alex Ferguson mener hans spilte godt nok til å ikke tape lørdagens kamp.

- Det var et hardt slag - vi fortjente ikke dette, uttalte Ferguson etter kampen, ifølge BBC.

Skriv det villeste Premier League-ryktet og vinn gratis Premier League i tre måneder! Se våre Facebook-sider for mer informasjon.

United-manageren mener imidlertid at slike ting kan skje i cupkamper.

- Det var virkelig en god forestilling, men med tanke på hvordan en FA cup-kamp er, kan slike ting skje. En kontring og du kan tape kampen, sier skotten.

Stolt Dalglish
Liverpool-manager Kenny Dalglish var naturligvis mer fornøyd etter kampslutt.

- Spillerne mine viste fantastisk oppofrelse og hjerte. Vi hang med og så scoret Dirk Kuyt sitt 50. mål for klubben, som sikret seieren over Manchester United, så vi er storfornøyd, sier Dalglish, ifølge BBC.

Det var fryktet en hatsk stemning på tribunen under lørdagens kamp, men Kenny Dalglish mente stemningen var god mellom supporterne.

- Begge lags supportere oppførte seg bra og representerte sine klubber på en flott måte. Det var mange vennskapelig stikk til hverandre og det er sånn det skal være, uttaler Liverpool-manageren.

Usikker De Gea
Etter 21 minutter kom det første målet på Anfield. Steven Gerrard tok oppstilling ute ved hjørneflagget og skrudde ballen innover i feltet.

United-keeper David de Gea ble, som vi har sett før denne sesongen, statist i feltet når motstanderlaget flyttet troppene opp i hans 16-meter på en dødball.

Spanjolen nølte, ble stående i ingenmannsland, og toppet det hele med å bli truffet på oversiden av hodet av Daniel Aggers heading. Deretter fortsatte ballen inn i målet.

Om Liverpools ledelse var spesielt fortjent på det tidspunktet, kan vel diskuteres.

Vertene og Maxi Rodríguez hadde riktignok et brukbart forsøk tidlig i kampen, men bare et par minutter før Aggers mål hadde Antonio Valencia skutt ballen i stolpen bak et ryggende Liverpool-forsvar.

Park nådeløs
Manchester United kom seg likevel à jour da Ji-Sung Park avsluttet et fint angrep fra bortelagets høyreside. Rafael var nest sist på ballen og sørkoreanske Park var nådeløs da han fikk muligheten til å skyte fra kort hold på innlegget.

Kenny Dalglish valgte å stille med fem forsvarsspillere i startoppstillingen. Jamie Carragher figurerte i en framskutt rolle som foran backfireren, mens Andy Carroll utgjorde et enmannsangrep med kantene Maxi og Stewart Downing som sine nærmeste støttespillere.

Taktikken ga ingen umiddelbar suksess for scouserne. Om noen av lagene kunne tilkjennes et ørlite overtak var det gjestene fra Manchester.

Carragher og Maxi forlot banen et stykke ut i andre omgang. Erstatterne var Dirk Kuyt og Charlie Adam. Hvem som var det mest suksessfulle byttet kjenner vi til allerede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere