RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson ba supertalentet vokse opp

Foto: Getty / All Over Press
Ravel Morrison lyttet til sin gamle sjef, og det angrer han neppe på nå.

Ravel Morrison (20) fikk søndag sitt definitive gjennombrudd på fotballbanen da han storspilte mot Tottenham og samtidig la inn en søknad om årets scoring.

Det kan være starten på en lang solskinnshistorie, men slik har det ikke alltid vært.

- Forrige sesong hadde vi mange problemer med livsstilen hans utenfor banen, avslørte lagkamerat Kevin Nolan etter søndagens kamp, ifølge The Independent.

Morrison har nemlig gått den lange veien mot suksess i Premier League.

Unggutten ble raskt dømt til å være blant Englands aller største talenter da han skrev under på en proffkontrakt med Manchester United i 2010, men tiden på Old Trafford gikk ikke som noen hadde tenkt seg.

- Må starte et nytt liv
Mangel på spilletid og flere uheldige episoder utenfor fotballbanen gjorde at han to år senere skrev under for West Ham.

- Han er en utrolig fotballspiller, helt utrolig, men han trenger å starte et nytt liv, var beskjeden Alex Ferguson ga West Ham-manager Sam Allardyce, ifølge The Telegraph.

Ingen har nemlig tvilt på Morrisons evne til å gjøre gode valg med en fotball i beina, men utenfor banen har det vært verre.

Flere har kritisert ham for å ikke ha holdningen som kreves for å lykkes på det absolutte toppnivået.

På lån i Birmingham fra West Ham, slet den da 19 år gamle Morrison med å spille seg inn på Lee Clarks Championship-lag. Han ble sendt til Birmingham for å vokse som både person og fotballspiller, men Morrison gjorde ingen av delene.

Da bestemte Clark seg for å sette skapet på plass, en gang for alle. I en samtale han senere har beskrevet som et «veiskille», fortalte Clark unggutten hva som kreves for å bli fotballspiller.

Den samtalen forandret alt for Ravel Morrison, som allerede neste dag la ned en betydelig innsats på trening. Han hadde innsett alvoret.

Noen uker senere ble det belønnet med startplass mot Leicester, og for første gang i karrieren spilte han 90 minutter seniorfotball.

Den sesongen endte han opp med å spille 26 kamper for Birmingham, og siden har pilen pekt rett oppover. I helgen fikk en hel fotballverden se med egne øyne hvorfor han er stemplet som et supertalent som bare dukker opp med års mellomrom.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

- Et geni
På stillingen 2-0 mot Tottenham på søndag, scoret han altså et fantastisk mål. Han fikk ballen på egen banehalvdel, og med en utrolig enkeltmannsprestasjon satte han inn kampens tredje scoring og lot verden få vite hvorfor han lenge har vært blant fotballens mest omtalte talenter.

- Et geni, proklamerte West Ham-manager Sam Allardyce etter kampen, ifølge The Guardian.

Belønningen ble nylig en innkallelse til det engelske U21-landslaget. Nå er mange forventningsfulle til fortsettelsen, avslører lagkamerat James Tomkins.

- I fjor, og dette er han sikkert enig med meg i, var han ikke klar. Det var riktig å ta et år i Birmingham, og han kom tilbake som en ny spiller. Han har modnet veldig, og forhåpentligvis blir han bare bedre og bedre, sier Tomkins til The Telegraph.

- Han er fortsatt ung, men hvis han beholder fokus kan han oppnå hva som helst, fortsetter han.

Med søndagens oppvisning i bakhodet, er det lett å tro ham på akkurat det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere