Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson: - En fantastisk fotballkamp

Alex Fergusons gutter tapte kampen, men skotten hyllet fotballen som ble vist frem.

Arsenal - Manchester United 2-1:

Følg Premier League minutt for minutt - NÅ!

Mange hadde nok forventet en toppkamp preget av stillingskrig. Et ungt Arsenal mot de regjerende mestrene. Og en kamp av alle største betydning for begge lagene. I alle fall om vi skulle tro Ronaldos uttalelser før kampen.

– Vi skal vinne tittelen, derfor må vi ha tre poeng mot Arsenal, uttalte Ronaldo.

Heller ikke Arsenals solide midtstopper William Gallas la noe mellom da han beskrev betydningen av kampen.

- Skal vi vinne tittelen måtte vi vinne denne kampen. Nå er vi med, sa franskmannen etter at seieren var i boks.

Forrykende start
At kampen var av stor betydning var det ingen tvil om. Kampen ble et fyrverkeri fra ende til annen.

United startet forrykende og kjørte over Arsenal i starten. Et indirekte frispark endte hos Michael Carrick som dundret ballen like utenfor stolpen. United var svært nære å ta ledelsen.

- Vi skapte utrolig mange sjanser. At vi ikke scoret var merkelig, sa Sir Alex Ferguson etter kampen.

Like etter var Arsenal på ferde da Clichy la glimrende inn til Nicklas Bendtner. Dansken var ikke langt fra å stange inn 1-o til the Gunners.

Men til tross for flere andre store sjanser til begge lagene, ville ikke kula i mål.

Samir Nasri herjet
Og mens Lars Tjærnås stilte spørsmålstegn ved hvem som skulle score målene for Arsenal nå når Emmanuel Adebayor er ute, var Samir Nasri ivrig med å svare på nettopp dette.

Et frispark fra Cesc Fabregas ble headet unna av Dimitar Berbatov. Ballen havnet i beina til Nasri. Franskmannen klemte til på første touch og ballen gikk via Ferdinand og bak Edvin Van der Sar i unitedmålet.

- Vi trenger midtbanespillere som kan score mål, derfor var det flott at det var Samir som scoret i dag, sa Francesc Fabregas etter kampen.

- Arsenal scoret på et gunstig tidspunkt for dem, det gjorde jobben vanskelig for oss, sa Ferguson og la ikke skjul på at han mente at United burde hatt flere mål i den første omgangen.

Men det var Arsenal som scoret og dermed sto det 1-0 til pause.

Stolt Wenger
For kampen kunne fort hatt mange flere mål før pause. United spilte ball på Arsenals banehalvdel. Om de ikke skapte sjanser, vant Arsenal ballen og kontret.

Og hvilke kontringsmuligheter de fikk. Flere ganger var Uniteds bakre firer etterlatt for seg selv mot sultne unggutter i Arsenaldrakt.

- Det var livsviktig for oss å vinne denne kampen, etter de dårlige resultatene i det siste. I dag nøt alle gutta denne kampen og vi presterte det beste spillet vi har gjort i år, sa Cesc Fabregas etter kampen.

Likevel slet Arsenal med en ting. Som unge gutter ofte er, var de urutinerte i boksen og maktet ikke kapitlisere på de enorme mulighetene de hadde.

Med ettmålsledelse til pause, var alt åpent før den siste omgangen.

Nasri nok en gang
Men det tok ikke lang tid før Uniteds håp fikk seg en real kalddusj.

Arsenals mest rutinerte midtbanemann, Fabregas, snurret rundt med unitedspillerne og spilte fri Nasri. Unggutten var iskald og dunket ballen forbi Van der Sar.

Sjokkerte unitedspiller skjønte ikke hva som traff dem. Kunne de snu dette`?

Og United jaget mål, men maktet ikke skape det store. I stedet fortsatte Arsenal å kontre. Men heller ikke de fikk ballen i mål.

Det var sjelden ballen var ute av spill, og man kunne ikke ta øynene fra kampen. Det skjedde noe hele veien.

- Vi burde scoret langt flere mål. At vi vant etter den opplevelsen vi hadde mot Tottenham, da vi ledet med to mål rett før slutt, var flott. Guttene la ned en vanvittig innsats, sa Arsene Wenger etter kampen.

En kamp som var en ren nytelse for den nøytrale fotballtilskuer. Det eneste som manglet var nettopp det Wenger sa, nemlig flere mål.

Første mål for Rafael
En halvtime før slutt måtte Uniteds kaptein Neville forlate banen. Sliten etter Arsenals mange overtallsituasjoner.

Inn kom Rafael da Silva. Og rett før ordinær spilletid var over, skjedde det Uniteds stjernegalleri ikke hadde maktet i løpet av de første nitti minuttene. Å score mål.

Klabb og babb i feltet til Arsenal og en ball dalte ut mot kanten av boksen. Der sto brasilianeren. Han tok ned ballen på kassa og dunket til med venstrefoten. Ballen føyk inn i hjørnet til Almunia. Et vakkert mål og håper var tent for unitedfansen.

Håpet ble bare større da det ble klart at det var lagt til seks minutter.

Og de siste seks forløp slik resten av kampen hadde vært. United spilte ball og Arsenal kontret. Flere ganger kunne de skapt store sjanser, men de maktet ikke score flere mål.

Det gjorde heller ikke United og dermed ble det til slutt en fortjent 2-1-seier til Arsenal.

- Det var en fantastisk fotballkamp. Man kan være skuffet over å ikke få mer ut av en slik kamp, men man må også beundre det som ble prestert der ute, sa Ferguson til slutt. Skuffet, men full av beundring for sine spillere og Wengers gutter.

Heller ikke Wenger la skjul på sin beundring:

- To lag som ville spille offensiv fotball og som lyktes med det. Hva mer kan man ønske seg?, avsluttet franskmannen. Tydelig fornøyd.

Ikke så rart at han var blid

Med seieren passerte de United på tabellen. Bare Liverpool og Chelsea er foran.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken