Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson: - For en idiot

Sir Alex Ferguson er forbannet over kritikken ungdomsrekka fikk etter mesterligatapet mot Besiktas.

Nå tar den temperamentsfulle United-sjefen et kraftig oppgjør med pressen – og varsler samtidig at han ikke nøler ett eneste skund med å sende de samme spillerne på banen i kvartfinalen i ligacupen mot Tottenham tirsdag.

– Jeg kommer til å bruke de samme spillerne som sist onsdag. Framtida ser bra ut, sier Ferguson til klubbens egen nettside.

– Fatter det ikke
Seks spillere som er 22 år eller yngre fikk sjansen fra start mot Besiktas: Danny Welbeck (18), Federico Macheda (18), Rafael (19), Gabriel Obertan (20), Anderson (21) og Darron Gibson (22). Etter 0-1-tapet fikk ungdomsrekka flere steder sviende kritikk for sitt spill.

Det liker sjefen mildt sagt dårlig. Ferguson bet seg spesielt merke i vurderingene til én enkelt journalist.

– En journalist skrev «disse spillerne har ingen framtid, det er ingen morgendag for dem», refererer Ferguson – og fortsetter med følgende verbale salve:

– For en idiot. Jeg fatter det ikke. Det er utrolig. Da Beckham, Butt, Scholes og de andre gutta spilte i 1996, var de også 22 og tre år foran mange av disse spillerne. Den type reaksjon er helt utrolig, er den ikke?

– Selvfølgelig vil de vokse på slike erfaringer. Jeg var trygg da jeg valgte å la dem spille, og de fortjente sjansen. Tirsdag spiller de igjen, gjentar skotten.

Spillerne stresset
Ferguson innrømmer samtidig mer enn gjerne at ikke alt stemte like bra mot Besiktas. Den ungdommelige entusiasmen holdt ikke hele veien.

– De ble engstelige. Spillerne ville skape store sjanser, men de stresset. Det er ikke verdens største forbrytelse. Vi snakker ikke om ferdigheter her, men om erfaring, sier han.

Det siste har han store planer om å gi sine kommende stjerner.

– Det er nettopp slike sjanser vi må gi dem. Antallet unge spillere hos oss øker, og de må få utfordringer. Jeg syns de klarte seg OK, og føler bestemt ikke at de fortjente den typen kritikk, sier Ferguson – og sender følgende melding til mediene:

– De samme journalistene kommer til å ønske seg artikler om dem når de blir stjerner, og vil bønnfalle dem om intervjuer om noen år. Merk mine ord. De kommer til å være hyklerske og si «Jeg har alltid visst at du ville bli en fantastisk spiller». For en verden vi lever i.

– Burde vært sparket
Dersom du trodde skotten var ferdig, tar du feil. Ferguson mener nemlig også at avisredaktørene har en jobb å gjøre.

– Alan Hansen kommer med noen kommentarer foran millioner av mennesker på TV, og blir slaktet for det. Journalisten jeg nevnte skriver sånt og gjemmer det inne i en avisartikkel – og kommer unna med det. Han burde vært sparket, mener United-sjefen.

Manchester United tar i mot Tottenham på Old Trafford tirsdag. Samtidig kjemper John Carews Aston Villa og Portsmouth om ytterligere én semifinalebillett i årets ligacup.

De to øvrige kvartfinalene spilles onsdag. Der skal Manchester City ut mot Arsenal, mens Blackburn tar i mot Chelsea. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken