Ferguson forstår Ronaldo-kritikk

Foto: Nick Wilkinson/EPA

Skotten lar seg ikke hisse opp av Arsène Wengers arroganseutspill.

07.03.09 11:32

Den mektige Manchester United-sjefen overrasket da han ble bedt om å kommentere Arsenal-manager Arsène Wengers siste utspill om Cristiano Ronaldo fredag. Etter onsdagens seriekamp mot Newcastle, der Ronaldo havnet i en kontrovers med Steven Taylor, hevdet Wenger at portugiserens arroganse kan fremprovosere den slags episoder.

De fleste hadde nok regnet med at Ferguson skulle gi Wenger kraftig svar på tiltale fredag, men så skjedde ikke. United-sjefen gjorde det i stedet klart at han tror franskmannen ble en smule misforstått.

- Det Arsène sa var at Ronaldo kan framstå arrogant. Der ligger det en forskjell, og jeg forstår hva han mener, sa Ferguson.

- Når en spiller uttrykker seg på en så underholdende måte som Ronaldo, er det opplagt at forsvarere vil mislike det, tilføyde han.

Vil underholde
Den vanligvis så temperamentsfulle skotten trakk parallellen tilbake til en av de virkelige store spillerne i United-historien. Ferguson mener George Best ble anklaget for mye av det samme – som følge av sin enorme selvtillit.

- Ronaldo har det samme i seg, dette enorme motet. Han vil bare underholde og gjøre noe bra med ballen, sier Ferguson.

Samtidig innrømmer United-sjefen at han synes det er vanskelig å forstå hvordan Steven Taylor kunne unngå å bli straffet at Det engelske fotballforbundet for episoden i onsdagens kamp.

Dommer Steve Bennett ga Newcastle-spilleren gult kort.

Støttes av Hodgson
Ferguson ser samtidig at United kan ha fordeler av at Taylor ikke har karantene de neste ukene. Newcastle skal nemlig ut mot flere av tittelrivalene – og vil stille sterkere med forsvarsspilleren på laget.

- Disiplinærreglene er vanskelige å forstå enkelte ganger. Men vi ønsker ikke at gutten skal bli suspendert, for nå kan han spille kampene mot Chelsea og Arsenal, sa Ferguson.

Selv skal han lede laget sitt i FA-cupkvartfinale mot Fulham lørdag. Dagen før dagen fikk han støtte i Ronaldo-saken fra London-klubbens manager Roy Hodgson.

- For å være ærlig har jeg ikke sett mye skuespill fra Ronaldo i det siste. I den farten han holder på banen, har dommeren en vanskelig oppgave når han mister kontrollen på ballen og noen forsøker å takle, sa han.

- Ta straffesituasjonen i ligacupfinalen. Jeg må ha sett den 15 ganger, og jeg er fortsatt ikke hundre prosent sikker på hva som var riktig å dømme, tilføyde han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.