Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

Sir Alex Ferguson mener han tok feil av Tottenham-profil Dele Alli.

Den engelske midtbanespilleren opplevde noen fantastiske år i Tottenham-trøya etter sin overgang fra MK Dons i 2015, men de siste sesongene har pilene pekt nedover for den tidligere landslagsspilleren.

Denne sesongen ble det knapt spilletid på Alli under Jose Mourinhos ledelse, før Ryan Mason tok over og ga ham noen kamper mot slutten av sesongen.

Selv om Alli har vist lovende tendenser i enkelte av disse kampene, er han fortsatt et godt stykke unna den spilleren som leverte målpoeng på løpende bånd for noen år siden.

Les også: Vieira slakter Arsenal identitet

Ferguson tok feil

Tidligere Manchester United-manager sir Alex Ferguson var blant dem som en gang lot seg begeistre stort av Alli.

Skotten har imidlertid fulgt med utviklingen til engelskmannen og er tilsynelatende lite imponert.

- Jeg trodde Dele Alli kom til å bli en toppspiller. Jeg må innrømme det, sier Ferguson til Talksport.

United-legenden er forundret over utviklingen til Alli.

- Jeg vet ikke hva som skjedde der, sier Ferguson.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Ville ha Alli til United

Skottens tidligere begeistring for Alli ble kjent i fjor i forbindelse med Tottenhams dokumentarserie All or Nothing på Amazon.

Der ble daværende Tottenham-trener Jose Mourinho filmet mens han fortalte styreformann Daniel Levy at Ferguson hadde rådet ham til å signere Alli da portugiseren var United-manager.

- Sir Alex Ferguson ga meg ett råd i løpet av mine år i Manchester United - «kjøp Dele Alli», sier Mourinho.

«Den typen, den mentaliteten, måten han spiller på og den aggressive tankegangen, den fyren er en Manchester United-spiller», skal Ferguson ha sagt til Mourinho.

Samtidig skal skotten ha bemerket at det vil være viktig å finne riktig motivasjon for Alli som ikke skal være like flink til å trene.

Les også: Kane ble toppscorer i Premier League

Alli: - Min mest krevende sesong

Det kan se ut til at Mourinho ikke maktet å trykke på de rette knappene da det kom til Alli under hans tid i Spurs.

Alli fikk svært lite spilletid under portugiserens ledelse denne sesongen og skal i januar ha vært interessert i å lånes ut til Paris Saint-Germain hvor tidligere Spurs-manager Mauricio Pochettino angivelig ønsket engelskmannens tjenester.

Midtbanespilleren ble imidlertid værende i Nord-London og Mourinho innrømmet på en pressekonferanse at de to hadde snakket ut. Det resulterte i noe mer spilletid for Alli fra februar av, men det var tydelig at midtbanespilleren ikke var noe førstevalg for portugiseren.

Alli maktet derimot å spille seg inn i Tottenhams førstellever igjen etter at Ryan Mason overtok det midlertidige ansvaret for Spurs.

Søndag startet engelskmannen for Tottenham mot Leicester da London-laget vant 4-2. Etter kampen la Alli ut et innlegg på Instagram der han oppsummerte sesongen.

- Det sier seg selv at denne sesongen har vært den mest krevende i min karriere så langt. Det har vært noen utrolige nedturer og utfordringer jeg har møtt på, men jeg er samtidig takknemlig for at jeg alltid har muligheten til å gjøre det jeg elsker. Denne sesongen har lært meg at jeg ikke kan ta noen ting for gitt og jeg er mer bestemt enn noen gang på å returnere neste sesong sterkere og i bedre form. Som alltid, tusen takk til supporterne for deres støtte. Ser frem til å se dere alle tilbake på stadion neste sesong, skriver Alli.

Tottenham-profilen kan nå ta seg sommerferie ettersom han trolig ikke er aktuell for Englands EM-tropp.