RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson frykter EM-suksess

Foto: SCANPIX/REUTERS/Javier Garcia
Sist oppdatert:
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson kommer neppe til å smile særlig bredt dersom spillerne hans gjør det bra i sommerens EM.

Årsaken er at han tror en eventuell suksess og antall kamper det fører med seg, kan få innvirkning på Manchester Uniteds kvalifiseringskamper til neste sesongs Champions League. Opptil ni spillere i United-troppen kan bli opptatt med EM-spill i Portugal i sommer, hvorav fem muligens kan spille for England.

Erfaring
Finalen går 4. juli, mens den første kvalifiseringskampen til Champions League går 11. august.

- Tidligere erfaringer har lært meg at når en spiller deltar i en stor turnering, trenger han en hel måneds fri etterpå. Hvis du ikke gir spilleren den måneden, kommer laget til å lide under det senere i sesongen, sier Ferguson til klubbens egen tv-kanal, MUTV.

- Mitt problem er at vi har så mange spillere borte med så liten tid etter mesterskapet, fortsetter han.

Fem på England
Paul Scholes, Nicky Butt, Neville-brødrene og muligens Wes Brown kan bli kalt inn av Sven Göran Eriksson, i tillegg til at Ruud van Nistelrooy, Mikael Silvestre, Louis Saha og Cristiano Ronaldo trolig deltar for sine respektive land.

Diego Forlan og Kleberson kommer også til å bli opptatt med Copa America i sommer, mens Tim Howard og Eric Djemba-Djemba har VM-kvalifiseringskamper i juni og juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere