*Nettavisen* Sport.

Ferguson frykter for engelske talenter

Alex Ferguson frykter Englands talenter vil lide om fotballforbundet ikke forandrer reglene for utlendinger i engelsk fotball.

17.02.07 15:33

Ifølge The Sun er 60 prosent av spillerne i Premier League per i dag utlendinger, mot 20 prosent for 15 år siden. Manchester United-manager Alex Ferguson frykter at engelske talenter får lide på grunn av spillerimporten.

Fem engelskmenn
Fergie vil blant annet at FA skal sørge for at alle lag må ha minst fem hjemlige spillere på laget.

- Klubbene må snart begynne å få øynene opp for de hjemlige spillerne. Det bør komme en regel der man må spille med fire eller fem slike spillere i hver kamp, sier Ferguson til The Sun.

Den mektige manageren er også oppgitt over prisnivået.

- Hvis du skal kjøpe en engelsk spiller er prisene forferdelig høye. Det tvinger deg utenlands, så det er vår egen feil, sier skotten.

Ingen kritikk
Arsenal Arsene Wenger har flere ganger stilt med et helt lag uten briter, men Fergie vil ikke kritisere sin kollega:

- Han er er ikke problemet, det er systemet som er feil. Hvis FA begynte å vektlegge at du må produsere egne spillere, ville det være best for oss alle.

Wenger er delvis enig med sin kollega i nord, men ber engelskmennene bestemme seg om de vil ha verdens beste liga eller et landslag i toppklassen.

- Hvis Premier League skal fungere for å skape et godt landslag, da bør man gi flere engelskmenn sjansen - så enkelt er det, sier Wenger

Skeptisk
Franskmannen er likevel skeptisk til en ny regel fra FA om å bruke flere hjemlige spillere:

- En slik kunstig beskyttelse av engelske spillere vil ikke gjøre ligaen bedre, og vil skape et skille mellom rike og mindre rike klubber. Se på Bolton, de kan hevde seg ved å finne gode spillere i utlandet. Hvis antall utlendinger reduseres, vil rikere klubber få overtaket.

Wenger har tidligere sagt at landslagsfotball er kjedelig, og går ut mot UEFA/FIFAs regel om at man må ha minst åtte egenutviklede spillere i stallen innen 2008/2009.

- Jeg elsker fotball, derfor ser jeg ikke på passet eller landslaget til spillerne. For meg eksisterer ikke landslagene lenger, de handler bare om nasjonal stolthet nå. Med sin nye regel sier FIFA at de vil beskytte hjemlige spillere, men de beskytter bare middelmådighet og sine egne turneringer, avslutter en bastant Arsenal-manager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.