Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson hardt ut mot David Luiz

- Det er ille.

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 0-1:

Chelsea tok en sterk borteseier mot Manchester United søndag, men kampen er blitt noe overskygget av rødt kort-situasjonen mellom Rafael da Silva og David Luiz.

En frustrert Rafael ble vist det røde kortet mot slutten av kampen, etter å ha sparket til Luiz etter en serie med dueller.

Etterpå snakket United-manager Alex Ferguson villig om episoden mellom de to brasilianerne.

- Han tar igjen, men Luiz albuer ham åpenbart to ganger før han overbeviser dommeren ved å rulle rundt som en døende svane. Han smilte mens han gjorde det, og det er ille. Hva slags profesjonell er han? sa Alex Ferguson etter kampen ifølge The Guardian.

- Det var ubetenksomt det Rafael gjorde. Han er en ung gutt og burde vite bedre, men hevn fungerer aldri. Men jeg vil ikke si at det var voldelig. Dommeren så det ikke engang, jeg tror ikke dommeren kunne se det. Men han ble overbevist da Luiz rullet rundt på bakken, og jeg tror det var dette som overbeviste dommeren om å gi rødt kort.

Chelseas midlertidlige manager Rafael Benitez ble også bedt om å kommentere episoden, men hadde tydeligvis ikke like god oversikt som Ferguson.

- Jeg så ikke hva som skjedde, og jeg har ikke sett repriser. Jeg prøver å nyte seieren i stedet, sier Benitez.

Til forskjell fra seriemester United, hadde Chelsea absolutt alt å spille for i søndagens toppoppgjør på Old Trafford.

Både Tottenham og Arsenal vant sine kamper lørdag, og satte dermed press på londonrival Chelsea i kampen om Champions League-plassene.

Det som var en høyst ordinær fotballkamp i 80 minutter, tok helt av mot slutten, og endte til slutt med både rødt kort og kampens eneste mål.

Viktigst av alt: Chelsea tok en massiv trepoenger i den rekordjevne kampen om en topp fire-plassering.

Matchvinner Juan Mata var storfornøyd etter den viktige seieren.

- Dette var som en finale. Nå venter en ny stor kamp neste uke. Vi vil prøve å vinne og komme enda nærmere målet vårt som er å bli nummer tre, sier Mata til Sky Sports.

Chelsea giftigst
Lagenes forutsetninger kom tydelig til syne i løpet av kampens første minutter.

Chelsea hadde både ballen mest, og kom til de største målsjansene.

Først ut var brasilianske Oscar, som avsluttet smart nede i korthjørnet. Der ventet imidlertid Anders Lindegaard (som fikk en sjelden mulighet fra start), og dansken fikk slått ballen i stolpen før han fikk den under kontroll. Flott redning av dansken.

Like etter fikk Victor Moses både tid og rom rett utenfor sekstenmeteren, men fra god posisjon maktet ikke den unge engelskmannen å treffe mål, og ballen føk i stedet himmelhøyt over.

Kampen var tydelig preget av at United for lengst har hentet hjem Premier League-trofeet, men mange hadde kanskje forventet at Chelsea i enda større grad ville vise vilje om å gå for alle tre poengene.

Bare noen minutter før pause fikk Robin van Persie en mulighet til å gjøre seg noe mer populær hos Arsenal-fansen, men fra kort hold avsluttet nederlenderen like utenfor Petr Cechs stolpe.

Mata-scoring
Om den første omgangen ikke var noen «höjdare», må store deler av den andre sies å ha vært et enda større gjesp.

Pasningsfeilene florerte, og også Chelsea så godt fornøyde ut med ett poeng.

Da kampen dro seg mot slutten, satte likevel de blåkledde gjestene inn et ekstra gir, og kunne fort ha stukket av med alle poengene da Juan Mata tok turen inn i feltet.

Den lille spanjolen var derimot noen centimeter for kort til å få hodet på Frank Lampards innlegg.

Like før slutt skulle Mata likevel få sin revansje.

Fra venstresiden av sekstenmeteren gikk playmakerens avslutning til slutt via stolpen og inn, og sikret Chelsea det som ikke kan sies å ha vært noe annet enn en særdeles viktig seier.

Rødt kort
Helt på tampen mistet Uniteds Rafael hodet, og sparket ned landsmann David Luiz på totalt unødvendig vis.

Det imponerte ikke TV 2-kommentator Morten Langli.

- Det er jo så unødvendig, det Rafael gjør der. Helt hodeløst av brasilianeren.

Det var samtidig Manchester Uniteds første røde kort denne sesongen.

Kommentarer til denne saken