Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson: - Hent Mourinho

Sir Alex Ferguson er ikke i tvil om hvem som bør bli Englands neste landslagssjef.

Tirsdag gikk José Mourinho, tidligere Chelsea-manager, ut og gjorde seg gjenstand for en hel masse spekulasjoner. Han utelukket ikke at han kunne tenke seg å overta etter Steve McClaren, som fikk sparken etter Englands miserable EM-kvalik.

- Du får snakke med det engelske fotballforbundet for å høre om de er interessert i meg. Jeg kan ikke si noe før de sier at de er interessert. Be forbundet si at de ønsker meg. Så får vi se. Jeg utelukker ingenting, sa Mourinho til The Sun.

Les flere fotballnyheter her .

Og dermed er det rimelig garantert at portugiserens navn vil bli nevnt i samme setning som ordene ”Englands landslagssjef” en rekke ganger i tiden som kommer. Og bedre blir det neppe av at hans kandidatur blir støttet av en av Mourinhos tidligere argeste konkurrenter:

Sir Alex Ferguson.

- José Mourinho bør bli den neste engelske manageren. Det er en klubbmanagers jobb å få det meste rent teknisk sett ut av sine spillere. Det er England-managerens jobb å motivere spillerne – og det er ingen bedre til det enn Mourinho. Dersom det engelske fotballforbundet kommer til meg og ber om råd, så vil jeg gi dem en liste på ett navn – og be dem hente Mourinho, skal Ferguson ha sagt, ifølge The Sun.

Tidligere England-boss Bobby Robson, som jobbet sammen med Mourinho i Sporting Lisboa, Porto og Barcelona, støtter Mourinhos kandidatur.

- Jeg synes han er en fantastisk kandidat for England, selv om jeg ville ha foretrukket en engelsk manager. Men alt avhenger av hvilke løsninger som er tilgjengelige, sier han.

Les flere sportsnyheter i Nettavisen