Gå til sidens hovedinnhold

- Ferguson kan trekke seg denne uken

Engelsk avis hevder managerveteranen gir seg.

Det er den seriøse engelske avisen The Telegraph som tirsdag kveld skriver at Manchester United-manager sir Alex Ferguson vurderer framtiden.

Ifølge avisen og journalist Mark Ogden kan skotten komme til å fratre sin stilling i klubben i løpet av denne uken.

Ryktene har lenge gått om 71-åringens planer om å gi seg som fotballmanager, men de fleste hadde nok trodd at legenden ville ta en eller to sesonger til.

Nyheten om at Ferguson nå vurderer å gi seg, skal ha dukket opp under klubbens golfturnering tirsdag kveld, skriver Telegraph.

Det har verken blitt bekreftet eller avkreftet fra klubbens side om det er sannhet i dette.

Bare spekulasjoner?
Siden Manchester United er et børsnotert selskap, er klubben nødt til å gå ut å besvare slike sentrale spørsmål om de skulle dukke opp i pressen- før eller senere.

Slike ting kan nemlig spille inn på aksjeverdien av klubben.

Det er en kilde nær spillerne som skal ha informert The Telegraph om at tirsdagens golfdag for United ble overskygget av nyheten rundt Ferguson.

Ifølge kilden vil Ferguson angivelig offentliggjøre at han går av som Manchester United-manager før møtet med Swansea i helgen.

Fram til da vil dette nok kun bli avfeid som spekulasjoner.

Sir Alex Ferguson tok over som manager i United i 1986 og har tatt klubben til en suksess få kunne drømme om og har ledet klubben til blant annet 13 ligamesterskap.

- Ingen planer
På spørsmål om han har planer om å gi seg etter den inneværende sesongen, har skotten tidligere i år gjort det klart at han ikke går med planer om dette.

- Jeg har ikke planer om det. Jeg ønsker ikke å forlate noe som er helt spesielt, sa Ferguson før helgens møte med Chelsea.

- Om jeg orker et helt tiår til med suksess, gjenstår å se, men jeg har på ingen måte tenkt å forlate klubben med det første, la han til.

Helsen til Ferguson har likevel alltid vært en bekymring, og fredag i forrige uke ble det kjent at den populære manageren skulle operere hoften i august i år.

Ferguson har også slitt med hjertet og fikk operert inn en pacemaker i 2004.

Skulle Ferguson velge å trekke seg tilbake nå, tyder mye på at skotten David Moyes blir hans etterfølger på Old Trafford. Moyes har signalisert at han gir seg i Everton etter sesongen.

Real Madrids José Mourinho er en annen som har blitt koblet med United, men han går trolig til Chelsea i sommer.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken